Odkrijte čudoviti svet poljnjenih testenin. Prepričani smo, da ni pravega ljubitelja italijanske kuhinje, če ne pozna tortelinov z rikoto in špinačo. Ta klasična testeninska jed je odličen primer okusne hrane, po kateri slovi Italija. Z nadevom iz kremnega sira rikota in zdrave špinače ter omako iz masla in česna, so tortelini z rikoto in špinačo jed, ki bo poskrbela, da bodo vaše brbončice zaplesale.
1. Kaj so tortelini z rikoto in špinačo?
Tortelini z rikoto in špinačo so vrsta testeninske jedi. Običajno so sestavljeni iz majhnih testenin in oblikovani v obliko podobno obroču. Torteline lahko tudi napolnimo, v našem receptu jih bomo napolnili z mešanico sira rikota in špinače.
Nadev običajno pripravimo tako, da kuhano špinačo zmešamo z rikoto, jajcem, parmezanom in začimbami, kot so sol, poper in muškatni orešček. Ko je nadev pripravljen, z njim napolnimo majhne kroge iz testa in jih nato oblikujejo v majhne obroče, ki spominjajo na popke ali majhne klobučke. Torteline nato kuhamo toliko časa, dokler se ne zmehčajo. Postrežemo jih z omako iz masla, česna, lahko pa dodamo še nekaj dodatnega parmezana.
Tortelini z rikoto in špinačo je priljubljena italijanska jed in slovi kot klasičen primer polnjenih testenin, ki so vedno bolj priljubljena jed tudi pri nas. Običajno se postreže kot glavna jed, lahko pa tudi kot predjed ali priloga.