Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Tortelini z rikoto in špinačo

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
tortelini z rikoto in spinaco

Odkrijte čudoviti svet poljnjenih testenin. Prepričani smo, da ni pravega ljubitelja italijanske kuhinje, če ne pozna tortelinov z rikoto in špinačo. Ta klasična testeninska jed je odličen primer okusne hrane, po kateri slovi Italija. Z nadevom iz kremnega sira rikota in zdrave špinače ter omako iz masla in česna, so tortelini z rikoto in špinačo jed, ki bo poskrbela, da bodo vaše brbončice zaplesale.

1. Kaj so tortelini z rikoto in špinačo?


Tortelini z rikoto in špinačo so vrsta testeninske jedi. Običajno so sestavljeni iz majhnih testenin in oblikovani v obliko podobno obroču. Torteline lahko tudi napolnimo, v našem receptu jih bomo napolnili z mešanico sira rikota in špinače.

Nadev običajno pripravimo tako, da kuhano špinačo zmešamo z rikoto, jajcem, parmezanom in začimbami, kot so sol, poper in muškatni orešček. Ko je nadev pripravljen, z njim napolnimo majhne kroge iz testa in jih nato oblikujejo v majhne obroče, ki spominjajo na popke ali majhne klobučke. Torteline nato kuhamo toliko časa, dokler se ne zmehčajo. Postrežemo jih z omako iz masla, česna, lahko pa dodamo še nekaj dodatnega parmezana.


Tortelini z rikoto in špinačo je priljubljena italijanska jed in slovi kot klasičen primer polnjenih testenin, ki so vedno bolj priljubljena jed tudi pri nas. Običajno se postreže kot glavna jed, lahko pa tudi kot predjed ali priloga.


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Tortelini z rikoto in špinačo

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 450 g tortelinov
  • 240 g rikota sira
  • 115 g kuhane in sesekljane špinače
  • 30 g naribanega parmezana
  • 1 jajce
  • 1/4 žličke soli
  • 1/4 žličke črnega popra
  • 1/4 žličke mletega muškatnega oreščka
  • 4 žlice masla
  • 2 stroka česna, sesekljana ali BAM česen v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak

V veliki skledi zmešamo rikoto, kuhano in sesekljano špinačo, parmezan, jajce, sol, črni poper in muškatni orešček. Mešamo, dokler se sestavine dobro ne povežejo. Sveže torteline združimo v enostno zmes. Na rahlo pomokani površini zmed svežih tortelinov razvaljamo v tanek list. Z okroglim modelčkom za piškote ali kozarcem izrežemo kroge s premerom približno 2 cm.

2. Korak

V sredino vsakega kroga damo približno 1 čajno žličko nadeva. Krog prepognemo na pol, da se oblikuje polmesec. Robove stisnemo skupaj, da zatesnijo, nato pa prepognemo vogale polmeseca navznoter, da se oblikuje obroč. Zavremo velik lonec s slano vodo. Dodamo torteline in jih kuhamo, dokler ne priplavajo na površje, približno 2-3 minute.

3. Korak

Medtem ko se tortelini kuhajo, v veliki ponvi pri srednji temperaturi raztopimo maslo. Dodamo sesekljan česen in ga kuhamo med 1 do 2 minuti, dokler ne zadiši. Kuhane torteline z režnato žlico prenesmo v ponev s česnovo masleno omako. Torteline nežno vmešamo v omako.

4. Korak

Torteline ponudimo še vroče, po želji okrašene z dodatnim naribanim parmezanom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno