Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Tortelini v smetanovi omaki s česnom

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0
tortelini v smetanovi omaki s cesnom


Tortelini v smetanovi omaki s česnom bodo imeli okus parmezanove kremne omake s porjavelim maslom, česnom in najboljšo mešanico zelišč in začimb. Tortelini so lahko pripravljeni vnaprej  ali pa si pripravo poenostavimo tako, da uporabimo kupljene torteline. 


Tortelini v smetanovi omaki bodo imeli malce drugačen okus, če uporabimo malo porjavelo maslo. Porjavelo maslo smetanovi omaki doda rahlo sladek, oreščen okus, ki odlično izravna slan parmezan. Zdrobljeni stroki česna napolnijo omako s pravo mero česnovega okusa, preprosta mešanica zelišč in začimb pa to smetanovo omako popelje na še višjo raven.

BAM spices nasvet: porjavelo maslo je obvezen del recepta za torteline v smetanovi omaki. A med porjavelim maslom in zažganim maslom je tanka meja. Pri segrevanju mu dodamo kapljico olivnega olja in tako ublažimo zagorevanje.


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Tortelini v smetanovi omaki s česnom

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0

Sestavine:

  • 4 žlice slanega masla
  • 1 kapljica olivnega olja
  • 3 stroke česna, celi
  • 3 žlice moke
  • 120 ml piščančje juhe
  • 180 ml smetane za kuhanje
  • 50 g parmezana, drobno naribanega
  • sol/poper, po okusu
  • tortelini
  • svež peteršilj, za okras
  • ščep čebule v prahu
  • ščep gorčice v prahu
  • ščep popra
  • ščep posušene bazilike
  • ščep posušenega origana
  • ščep posušenega peteršilja

Navodila za uporabo:

1. Korak

Združite začimbe. Pred začetkom odmerite preostale sestavine in začnite tako, da zavrete vodo in v njej skuhate testenine.

2. Korak

Zdrobite česen: čez vsak strok česna položite nož in z dlanjo potisnite nož čez česen, da ga zdrobite. Prenesite ga v globoko ponev skupaj z maslom.

3. Korak

Maslo stopite na zmernem ognju, to traja približno 5 minut. Dvignite ponev in jo pogosto vrtite, da se maslo enakomerno obarva. Ko začne rjaveti, dodajte malo olivnega olja. Svetlo zlata barva masla mu bo dala nežen sladek, oreščen okus, brizganje olivnega olja pa bo preprečilo, da bi se maslo zažgalo.

4. Korak

Dodajte moko in s silikonsko lopatico nežno mešajte 1-2 minuti, da odstranite okus surove moke.

5. Korak

Piščančjo juho dodajte po kapljicah, nenehno mešajte. Smetano dodajte na enak način, nato pa dodajte še premešane začimbe. Pustite, da zavre, nato zmanjšajte ogenj, da zavre. Pustite, da smetanova omaka nepokrita vre naprej.

6. Korak

Omako kuhajte pri nizkem ognju in počasi dodajte parmezan. Pri tem nenehno mešajte.

7. Korak

Poskusite omako in po potrebi začinite še s soljo in poprom.

8. Korak

Dodamo odcejene torteline in premešamo. Ko omaka stoji, se bo še malo zgostila.

9. Korak

Okrasite s peteršiljem in postrezite.

O avtorju

Teest T.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno