Svinjski file z medeno česnovo omako
Čas priprave:
1 ura
Težavnost:
2
Št. sestavin:
11
|
|
Svinjski file zapečen do zlate barve, nato pečena v neverjetni medeno česnovi omaki, bo zagotovo tvoj naslednji hiter in enostaven recept za svinjski file z medeno česnovo omako.
Svinjski file je podoben piščančjim prsim – je pust, mehak kos mesa. Ko pa je ravno prav kuhan, je sočen in sočen.
Medeno česnova omaka, uporabljena v tem receptu za svinjski file, se lahko uporabi tudi pri pripravi lososa, piščančjih prsi ali kot pomaka za najbolj hrustljava pečene piščančja krila.
Čudovita omaka, sestavljena le iz nekaj sestavin, ki se med procesom kuhanja spremeni v slano-sladko omako.
Ljubitelji svinjine pa lahko idejo za kosilo ali večerjo najdete tudi med spodaj predlaganimi recepti:
Pri začinjanju pa si lahko pomagate tudi z Azijsko mešanico petih začimb. Azijsko mešanico petih začimb najverjetneje poznate pod angleškim imenom “five spice”. Gre za začimbno mešanico brez katere azijska kuhinja ne obstaja. Kitajska filozofija stremi k doseganju ravnovesja. Menijo tudi, da sta človekovo dobro počutje in okus hrane odvisna od usklajenega razmerja petih osnovnih okusov. To so sladko, grenko, slano, pekoče in kislo. In vse te okuse mešanica tudi vsebuje