Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Svinjski file z medeno česnovo omako

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
svinjski file z medeno cesnovo omako

Svinjski file zapečen do zlate barve, nato pečena v neverjetni medeno česnovi omaki, bo zagotovo tvoj naslednji hiter in enostaven recept za svinjski file z medeno česnovo omako.


Svinjski file je podoben piščančjim prsim – je pust, mehak kos mesa. Ko pa je ravno prav kuhan, je sočen in sočen. Medeno česnova omaka, uporabljena v tem receptu za svinjski file, se lahko uporabi tudi pri pripravi lososa, piščančjih prsi ali kot pomaka za najbolj hrustljava pečene piščančja krila.

Čudovita omaka, sestavljena le iz nekaj sestavin, ki se med procesom kuhanja spremeni v slano-sladko omako.

Ljubitelji svinjine pa lahko idejo za kosilo ali večerjo najdete tudi med spodaj predlaganimi recepti:

Pri začinjanju pa si lahko pomagate tudi z Azijsko mešanico petih začimb. Azijsko mešanico petih začimb najverjetneje poznate pod angleškim imenom “five spice”. Gre za začimbno mešanico brez katere azijska kuhinja ne obstaja. Kitajska filozofija stremi k doseganju ravnovesja. Menijo tudi, da sta človekovo dobro počutje in okus hrane odvisna od usklajenega razmerja petih osnovnih okusov. To so sladko, grenko, slano, pekoče in kislo. In vse te okuse mešanica tudi vsebuje

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Svinjski file z medeno česnovo omako

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

  • 500 g svinjskega fileja
  • 1,5 žlice olivnega olja
  • 3 stroke česna, drobno sesekljanega
  • ščep česna v prahu
  • ščep rdeče paprike
  • ščep soli
  • ščep črnega popra
  • 3 čajne žlice kisa
  • 1,5 čajne žličke sojine omake
  • 150 g medu
  • ščep Azijske mešanice petih začimb

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrej na 180°C.
2. Korak

Kis, med in sojino omako zmešaj.

3. Korak

Zmešaj še česen v prahu, rdečo papriko, sol, Azijsko mešanico petih začimb in poper in sestavine potresi po svinjini.

4. Korak

V veliki ponvi na močnem ognju segrej olje. Dodaj svinjino in prepraži do zlate barve.

5. Korak

Ko je svinjina skoraj zapečena, ji dodaj česen in popeči do zlate barve.

6. Korak

Dodaj sestavine za omako. Svinjino enkrat obrni in takoj prestavi nazaj v pečico.

7. Korak

Pečemo 15–18 minut.

8. Korak

Svinjino prestavi na krožnik, ohlapno pokrij s folijo in počakaj 5 minut.

9. Korak

Ponev z odrečeno omako pristavi na štedilnik na srednje močan ogenj. Na hitro jo duši 3 minute, dokler se tekočina ne reducira v redek sirup.

10. Korak

Odstavi s štedilnika in z omako prelij svinjski file. Svinjino nareži na debele rezine in postreži z omako.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno