1
Preden file začinimo, poskrbimo, da bo temperatura mesa na sobni temperaturi. Zato priporočamo, da tega pustimo zunaj hladilnika 30 – 45 min pred pripravo. S tem bomo poskrbeli, da se bo meso peklo bolj enakomerno.
2
File prerežemo po sredini in ga razpolovimo na dva približno enako velika kosa. Tako bomo z njim lažje rokovali v manjši ponvi.
3
Oba kosa rahlo naoljimo ter iz vseh strani dobro posipamo z Mediteranskimi zelišči ter ščepcem Kraljeve morske soli.
4
V ponvi, priporočamo litoželezni, stopimo majhen kos masla.
5
Ko je ponev srednje vroča oz. se v maslu začnejo ustvarjat mehurčki, položimo vanjo svinjska fileja.
6
Fileja pečemo na srednji temperaturi pribl. 15 min – čas je odvisen od temperature ponve in velikosti oz. debeline fileja, zato priporočamo uporabo termometra, da dosežemo sočnih, rahlo roza 65°C. Fileja med peko pazljivo obračamo, da ne uničimo zeliščne skorjice. Ko fileja dosežeta željeno temperaturo, ju odstavimo ter pustimo odležati 10 min.
7
Fileja nato narežemo na tri pribl. enako velike kose ter po vrhu – kjer je meso še rahlo roza, rahlo potresemo Kraljevo morsko sol.
8
V ponvi kjer smo pekli svinjska fileja, popečemo vršičke brokolija.