Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Svinjski file z zeliščno skorjico in prilogami

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
svinjski file z zeliscno skorjico in prilogami

Ste že pripravljali svinjsko ribico? Gre za najmehkejši in najnežnejši kos svinjine, ki nam lahko doma pričara pravo restavracijsko izkušnjo - če jo le znamo prav pripraviti. Za malo pomoči smo vam pripravili recept za svinjski file z zeliščno skorjico, pirejem iz sladkega krompirja in popečenim brokolijem.


 
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Svinjski file z zeliščno skorjico in prilogami

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • štedilnik
  • ponev
  • posodo za kuhanje krompirja
  • lupilnik
  • nož
  • desko
  • kuhalnico
  • 400g svinjskega fileja
  • začimbna mešanica Mediteranska zelišča
  • Kraljeva morska sol 
  • 1 velik ali dva manjša sladka krompirja
  • nekaj vršičkov brokolija
  • olje
  • maslo

Navodila za uporabo:

1. Korak Preden file začinimo, poskrbimo, da bo temperatura mesa na sobni temperaturi. Zato priporočamo, da tega pustimo zunaj hladilnika 30 – 45 min pred pripravo. S tem bomo poskrbeli, da se bo meso peklo bolj enakomerno.
2. Korak File prerežemo po sredini in ga razpolovimo na dva približno enako velika kosa. Tako bomo z njim lažje rokovali v manjši ponvi.
3. Korak Oba kosa rahlo naoljimo ter iz vseh strani dobro posipamo z Mediteranskimi zelišči ter ščepcem Kraljeve morske soli.
4. Korak V ponvi, priporočamo litoželezni, stopimo majhen kos masla.
5. Korak Ko je ponev srednje vroča oz. se v maslu začnejo ustvarjat mehurčki, položimo vanjo svinjska fileja.
6. Korak Fileja pečemo na srednji temperaturi pribl. 15 min – čas je odvisen od temperature ponve in velikosti oz. debeline fileja, zato priporočamo uporabo termometra, da dosežemo sočnih, rahlo roza 65°C. Fileja med peko pazljivo obračamo, da ne uničimo zeliščne skorjice. Ko fileja dosežeta željeno temperaturo, ju odstavimo ter pustimo odležati 10 min.
7. Korak Fileja nato narežemo na tri pribl. enako velike kose ter po vrhu – kjer je meso še rahlo roza, rahlo potresemo Kraljevo morsko sol.
8. Korak V ponvi kjer smo pekli svinjska fileja, popečemo vršičke brokolija.
1. Korak

Sladek krompir olupimo ter narežemo na rezine.

2. Korak Rezine krompirja damo v mrzlo, osoljeno vodo ter zavremo.
3. Korak Kuhamo pribl. 20 min oz. tako dolgo, da je krompir mehak.
4. Korak Krompir dobro odcedimo ter spasiramo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko teksturo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno