Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Svinjski file z zeliščno skorjico in prilogami

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 14
svinjski file z zeliscno skorjico in prilogami

Ste že pripravljali svinjsko ribico? Gre za najmehkejši in najnežnejši kos svinjine, ki nam lahko doma pričara pravo restavracijsko izkušnjo - če jo le znamo prav pripraviti. Za malo pomoči smo vam pripravili recept za svinjski file z zeliščno skorjico, pirejem iz sladkega krompirja in popečenim brokolijem.


 
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • štedilnik
  • ponev
  • posodo za kuhanje krompirja
  • lupilnik
  • nož
  • desko
  • kuhalnico
  • 400g svinjskega fileja
  • začimbna mešanica Mediteranska zelišča
  • Kraljeva morska sol 
  • 1 velik ali dva manjša sladka krompirja
  • nekaj vršičkov brokolija
  • olje
  • maslo
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Preden file začinimo, poskrbimo, da bo temperatura mesa na sobni temperaturi. Zato priporočamo, da tega pustimo zunaj hladilnika 30 – 45 min pred pripravo. S tem bomo poskrbeli, da se bo meso peklo bolj enakomerno.
2
File prerežemo po sredini in ga razpolovimo na dva približno enako velika kosa. Tako bomo z njim lažje rokovali v manjši ponvi.
3
Oba kosa rahlo naoljimo ter iz vseh strani dobro posipamo z Mediteranskimi zelišči ter ščepcem Kraljeve morske soli.
4
V ponvi, priporočamo litoželezni, stopimo majhen kos masla.
5
Ko je ponev srednje vroča oz. se v maslu začnejo ustvarjat mehurčki, položimo vanjo svinjska fileja.
6
Fileja pečemo na srednji temperaturi pribl. 15 min – čas je odvisen od temperature ponve in velikosti oz. debeline fileja, zato priporočamo uporabo termometra, da dosežemo sočnih, rahlo roza 65°C. Fileja med peko pazljivo obračamo, da ne uničimo zeliščne skorjice. Ko fileja dosežeta željeno temperaturo, ju odstavimo ter pustimo odležati 10 min.
7
Fileja nato narežemo na tri pribl. enako velike kose ter po vrhu – kjer je meso še rahlo roza, rahlo potresemo Kraljevo morsko sol.
8
V ponvi kjer smo pekli svinjska fileja, popečemo vršičke brokolija.
1
Sladek krompir olupimo ter narežemo na rezine.
2
Rezine krompirja damo v mrzlo, osoljeno vodo ter zavremo.
3
Kuhamo pribl. 20 min oz. tako dolgo, da je krompir mehak.
4
Krompir dobro odcedimo ter spasiramo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko teksturo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno