Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Stefani pečenka z omako

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
stefani pecenka je jed ki jo poznamo kot slovensko jed gre za mleto meso z zacimbami nekaj kruha podobno kot mesna struca le da v sredini skriva se trdo kuhana jajca pripraviti jo je enostavno in je cudovita glavna jed za vsako priloznost

Stefani pečenka je jed, ki jo poznamo kot slovensko jed. Gre za mleto meso z začimbami, nekaj kruha, podobno kot mesna štruca, le da v sredini skriva še trdo kuhana jajca. Pripraviti jo je enostavno in je čudovita glavna jed za vsako priložnost.

Naša stefani pečenka je pripravljena iz govejega in svinjskega mesa. Začinjena je s čebulo, česnom in nekaj paprike, timijana, peteršilja ter priljubljeno BAM mešanico začimb: zeliščni vrt. Dodali bomo še malo omake in kosilo brez z malo truda je pripravljeno!

Ob pečeno stefani pečenko lahko postavimo še najboljši pečen krompir.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Stefani pečenka z omako

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Rezine kruha namočimo v mleko. Čebulo drobno sesekljamo in jo na malo olja podušimo do prosojnosti. Dodamo sesekljan česen in pražimo še minuto. Če uporabimo česen v prahu, dodamo tega. Odstavimo. Mleto meso prestavimo v večjo skledo, v kateri ga zmešam in mu dodamo namočen kruh, vse začimbe, eno jajce ter praženo čebulo in česen. Sestavine temeljito premešamo. Če je mesna zmes preredka, lahko dodamo še krušne drobtine. Masa mora biti še vedno mehka, vendar jo je mogoče oblikovati. Preostalih 5 jajc skuhamo v vodi do trdega, ohladimo v ledeni vodi in nato jajca olupimo.

2. Korak

Meso položimo na delovno površino in z rokami oblikujemo nekakšen "tunel", v katerega naložimo jajca. Nato "tunel" zapremo in oblikujemo hlebček. Mesni hlebček prenesemo v naoljen pekač. Prelijemo ga z jušno osnovo. Pečemo 10 minut v pečici, segreti na 200°C, nato temperaturo znižamo na 180°C stopinj in pečemo približno 50 minut.

3. Korak

Po peki pekač vzememo iz pečice, pokrijemo mesno štruco z aluminijasto folijo in jo pustimo počivati 10 minut. Nato pekač obrnemo in stefani pečenko narežemo na debele rezine in postrežemo z omako, ki je nastala med peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,88 €
Skupaj:
7,92 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno