1
Rezine kruha namočimo v mleko.
Čebulo drobno sesekljamo in jo na malo olja podušimo do prosojnosti. Dodamo sesekljan česen in pražimo še minuto. Če uporabimo česen v prahu, dodamo tega. Odstavimo.
Mleto meso prestavimo v večjo skledo, v kateri ga zmešam in mu dodamo namočen kruh, vse začimbe, eno jajce ter praženo čebulo in česen. Sestavine temeljito premešamo. Če je mesna zmes preredka, lahko dodamo še krušne drobtine. Masa mora biti še vedno mehka, vendar jo je mogoče oblikovati. Preostalih 5 jajc skuhamo v vodi do trdega, ohladimo v ledeni vodi in nato jajca olupimo.
2
Meso položimo na delovno površino in z rokami oblikujemo nekakšen "tunel", v katerega naložimo jajca.
Nato "tunel" zapremo in oblikujemo hlebček.
Mesni hlebček prenesemo v naoljen pekač. Prelijemo ga z jušno osnovo.
Pečemo 10 minut v pečici, segreti na 200°C, nato temperaturo znižamo na 180°C stopinj in pečemo približno 50 minut.
3
Po peki pekač vzememo iz pečice, pokrijemo mesno štruco z aluminijasto folijo in jo pustimo počivati 10 minut. Nato pekač obrnemo in stefani pečenko narežemo na debele rezine in postrežemo z omako, ki je nastala med peko.