1
Najprej si pripravimo vse sestavine. Meso narežemo na kocke velikosti približno 1,5 cm. Čebulo olupimo in jo drobno sesekljamo (*trik: če jo prej za 10 minut postavimo v zmrzovalnik, nam ob rezanju ne bo šlo na jok). Stroke česna olupimo in jih prav tako dobro sesekljamo. Kislo zelje prestavimo v večjo posodo ter zalijemo s hladno vodo, premešamo in vodo odlijemo.
2
V večjo posodo damo dve žlici olivnega olja, počakamo, da se segreje in nato stresemo čebulo, da postekleni. Dodamo še česen, ko zadiši, v posodo stresemo koščke govedine in pražimo približno petnajst minut oziroma toliko, da je meso zares pečeno.
3
Dodamo žlico moke in začimbe: BAM rdečo papriko, 2 lovorjeva lista, BAM česen in čebulo v prahu, BAM majaron, polovico zelja, paradižnikovo mezgo, vodo ali jušno osnovo. Vse skupaj dobro premešamo, nato pokrijemo posodo ter zvišamo temperaturo. Ko zavre, zmanjšamo ogenj, toliko, da vsebina v posodoi zmerno vre in vsake toliko časa premešamo. Pustimo vredi eno uro.
4
Ko segedin že eno uro vre, dodamo v posodo še drugo polovico kislega zelja, premešamo in pustimo, da se kuha še deset minut. Po potrebi dodamo poper in sol in najboljši segedin je pripravljen!