Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Recept za segedin z govejim mesom

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
recept za segedin z govejim mesom
Segadin golaž je odličen za prebavo in krepitev imunskega sistema. Naše telo okrepi in založi s prepotrebnimi minerali ter vitamini. Najboljši segedin se poleg okusnosti ponaša tudi s praktičnostjo, saj ga lahko priročno zamrznemo, v kolikor se lotimo kuhanja večjih količin. Pri pripravi lahko uporabimo svinjsko ali goveje meso, v tem receptu vam bomo predstavili različico z govejim mesom. Postrežemo ga lahko s kruhovimi cmoki, polento ali z domačim kruhom in skledo sezonske solate.
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Recept za segedin z govejim mesom

  • Čas priprave: 1 ura 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Najprej si pripravimo vse sestavine. Meso narežemo na kocke velikosti približno 1,5 cm. Čebulo olupimo in jo drobno sesekljamo (*trik: če jo prej za 10 minut postavimo v zmrzovalnik, nam ob rezanju ne bo šlo na jok). Stroke česna olupimo in jih prav tako dobro sesekljamo. Kislo zelje prestavimo v večjo posodo ter zalijemo s hladno vodo, premešamo in vodo odlijemo. 

2. Korak

V večjo posodo damo dve žlici olivnega olja, počakamo, da se segreje in nato stresemo čebulo, da postekleni. Dodamo še česen, ko zadiši, v posodo stresemo koščke govedine in pražimo približno petnajst minut oziroma toliko, da je meso zares pečeno.

3. Korak

Dodamo žlico moke in začimbe: BAM rdečo papriko, 2 lovorjeva lista, BAM česen in čebulo v prahu, BAM majaron, polovico zelja, paradižnikovo mezgo, vodo ali jušno osnovo. Vse skupaj dobro premešamo, nato pokrijemo posodo ter zvišamo temperaturo. Ko zavre, zmanjšamo ogenj, toliko, da vsebina v posodoi zmerno vre in vsake toliko časa premešamo. Pustimo vredi eno uro.

4. Korak

Ko segedin že eno uro vre, dodamo v posodo še drugo polovico kislega zelja, premešamo in pustimo, da se kuha še deset minut. Po potrebi dodamo poper in sol in najboljši segedin je pripravljen!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,56 €
Skupaj:
14,04 €

O avtorju

Teja .
Vsebinski marketing
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno