Losos v pečici
Čas priprave:
45 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
7
|
|
To je najboljši in enostavno pečen losos v pečici! Losos pripravljen z limono in česnom bo odlična ideja za hitro kosilo ali večerjo.
Kako pa pripravimo najboljšega lososa v pečici?
- Lososovi fileti - poiščemo sveže lososove filete. Sveži bodo lepe rožnate barve. Lahko uporabimo tudi zamrznjene fileje.
- Oljčno olje - uporabili bomo ekstra deviško olje, vendar je primerno katerokoli. Lahko ga nadomestimo tudi z rastlinskim oljem.
- Sol - odlično se obnese himalajska rožnata sol.
- Črni poper - ne pozabimo, da najprej uporabite malo popra in ga pred dodajanjem poizkusite in po potrebi dodamo še več.
- Mleti česen - odličen je mleti česen v olju, ki ga lahko kupimo v trgovini, lahko pa ga zmeljemo tudi sami.
- Mešanica italijanskih zelišč - lahko uporabite katero koli znano blagovno znamko ali pa si pripravite svojo. Pri tem receptu za lososa ne varčujte z aromatičnimi okusi italijanskih začimb. Odlično se obnese tudi BAM mešanica za rakce in hobotnico.
- Limona - uporabimo srednje veliko limono, če ste ljubitelji kislosti pa je lahko dodate več.
Ljubitelje lososa lahko navdušite tudi z: