Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Losos v pečici

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
to je najboljsi in enostavno pecen losos v pecici losos pripravljen z limono in cesnom bo odlicna ideja za hitro kosilo ali vecerjo 

To je najboljši in enostavno pečen losos v pečici! Losos pripravljen z limono in česnom bo odlična ideja za hitro kosilo ali večerjo. 

Kako pa pripravimo najboljšega lososa v pečici?


  • Lososovi fileti - poiščemo sveže lososove filete. Sveži bodo lepe rožnate barve. Lahko uporabimo tudi zamrznjene fileje.
  • Oljčno olje - uporabili bomo ekstra deviško olje, vendar je primerno katerokoli. Lahko ga nadomestimo tudi z rastlinskim oljem.
  • Sol - odlično se obnese himalajska rožnata sol.
  • Črni poper - ne pozabimo, da najprej uporabite malo popra in ga pred dodajanjem poizkusite in po potrebi dodamo še več.
  • Mleti česen - odličen je mleti česen v olju, ki ga lahko kupimo v trgovini, lahko pa ga zmeljemo tudi sami.
  • Mešanica italijanskih zelišč - lahko uporabite katero koli znano blagovno znamko ali pa si pripravite svojo. Pri tem receptu za lososa ne varčujte z aromatičnimi okusi italijanskih začimb. Odlično se obnese tudi BAM mešanica za rakce in hobotnico.
  • Limona - uporabimo srednje veliko limono, če ste ljubitelji kislosti pa je lahko dodate več.

Ljubitelje lososa lahko navdušite tudi z: 

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Losos v pečici

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 200°C in namastimo velik pekač. Lososove fileje razporedimo po pekaču in jih izdatno začinimo s soljo in poprom.

2. Korak

Zmešamo oljčno olje, česen, zelišča in sok 1/2 limone. Z žlico premažemo lososove fileje, pri čemer pazimo, da lososa namažemo po vrhu in straneh, da ne bo imel suhih mest. Preostalo polovico limone narežemo na tanke rezine in vsak kos lososa obložimo z rezino limone.

3. Korak

Pečemo med 12 do 15 minut, dokler losos ni neprosojen in se ne lušči, ko ga z vilico potegnemo narazen. Po želji okrasimo s svežim timijanom ali peteršiljem in postrežemo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,00 €
Skupaj:
0,00 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno