Sestavine:
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- ščep soli
- sveže mleti črni poper
- 4 fileji lososa
Losos v ponvi bo po tem receptu zlate barve in hrustljave strukture. Poleg hitre priprave; za pripravo boste potrebovali 15 minut od začetka do konca; je tudi eleganten.
Sestavine za pripravo lososa v ponvi so preproste.
Ključno je, da začnete z enako velikimi fileji, tako da se lahko losos popolnoma speče v notranjosti, ne da bi se preveč zapekel.
Pri pripravi lososa se držimo zlatega pravila: peko lososa začnemo tako, da prvi stik z vročo ponvijo začnemo s stranjo s kožo. Tako dobimo hrustljavega lososa in hkrati poskrbimo za to, da bomo lososov file lažje obrnili, ker se nam v tem primeru ne bo prijel na dno ponve.
Lososa lahko postrežete še na drugačen način:
Lososa začinimo s soljo in nekaj mletim poprom.
Olje segrejemo v ponvi proti prijemanju na srednje močnem ognju, da postane vroče in lesketajoče.
Lososa pečemo dokler ni zlato rjav in hrustljav, to bo približno 4 minute.
Fileje previdno obrnemo in zmanjšamo na srednji ogenj.
Nadaljujemo, dokler losos ni pripravljen po naših željah, še za približno 4 do 5 minut.
File dodamo na krožnik in postrežemo.