Ribe vsebujejo veliko Omega 3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na človeški organizem, zato bi se večkrat morale znajti na naših krožnikih. Tudi losos ni izjema.
Pri ribah je dobro paziti, da kupimo ulovljene prosto živeče in ne gojene ribe. Le-te so bolj zdrave in boljšega okusa. In ko smo ravno pri okusu - danes vam bomo predstavili okusen recept za pripravo lososa z medom. Ste skeptični? Nikar ne bodite, zaupajte nam in se podajte z nami v to slastno izkušnjo.
Saj vem da veš
Med ljudje nabirajo že zelo dolgo. Je najbolj naravno in zdravo sladilo. Poznamo več vrst medu, odvisno od tega, kje so ga čebele nabirale. Tekoči med se ne pokvari, lahko edino kristalizira. Če med segrevamo nad 40 stopinj Celzija, izgubi svoje zdravilne lastnosti. Splošno znano je, da je losos riba slanih voda. Govori pa se, da obstaja vrsta Atlantskega lososa, ki živi v sladki vodi.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)