Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Losos z medom

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
losos z medom

Ribe vsebujejo veliko Omega 3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na človeški organizem, zato bi se večkrat morale znajti na naših krožnikih. Tudi losos ni izjema. Pri ribah je dobro paziti, da kupimo ulovljene prosto živeče in ne gojene ribe. Le-te so bolj zdrave in boljšega okusa. In ko smo ravno pri okusu - danes vam bomo predstavili okusen recept za pripravo lososa z medom. Ste skeptični? Nikar ne bodite, zaupajte nam in se podajte z nami v to slastno izkušnjo.


Saj vem da veš
Med ljudje nabirajo že zelo dolgo. Je najbolj naravno in zdravo sladilo. Poznamo več vrst medu, odvisno od tega, kje so ga čebele nabirale. Tekoči med se ne pokvari, lahko edino kristalizira. Če med segrevamo nad 40 stopinj Celzija, izgubi svoje zdravilne lastnosti. Splošno znano je, da je losos riba slanih voda. Govori pa se, da obstaja vrsta Atlantskega lososa, ki živi v sladki vodi.


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Losos z medom

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • ponev
  • štedilnik
  • pečico
  • žlico
  • peki papir
  • skledico za mešanje preliva
  • 600 g lososovega fileja brez kože
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica mlete rumene gorčice
  • sol
  • mleti poper
  • 1 žlica masla
  • 1 por

Navodila za uporabo:

1. Korak Med, mleto rumeno gorčico, sol in mleti poper zmešamo in pustimo stati pol ure.
2. Korak Peki papir pomažemo z nekaj masla. Preostanek masla stopimo. Por operemo in narežemo na kolobarje, debeline enega centimetra.
3. Korak Stopljeno maslo zmešamo z narezanim porom in ga posolimo. 
4. Korak Maslen por naložimo na namaščen peki papir in preko položimo fileje lososa. Por naj bo v celoti pokrit s fileji.
5. Korak Lososa pomažemo z medenim prelivom. 
6. Korak Pekač položimo v ogreto pečico in lososa pečemo 10 minut na opciji žar, na temperaturi 200 stopinj Celzija, oziroma toliko, da se povrhnjica zlato zapeče.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno