Sestavine:
- 4 veliki krompirji
- Manjša čebula
- 1 čajna žlička gorčice
- 2 čajni žlički majoneze
- 3 žlice kisa
- BAM začimbna mešanica za krompir
- BAM česen v prahu
- ščep soli in popra
- Drobnjak
Krompirjeva solata je priljubljena zaradi svoje vsestranskosti in bogatega okusa, ki navdušuje tako gostitelje kot goste na različnih dogodkih, od sproščenih piknikov do slavnostnih kosil.
Njena nežna kremasta tekstura, ki se zliva z ravnovesjem gorčice, majoneze, kisa in BAM mešanice za krompir, poudarja naravno sladkost krompirja, kar daje jedi edinstveno aromo in bogato polnost. Svetlo rumena barva krompirjeve solate vabi s svojim osvežujočim videzom, medtem ko rezine čebule dodajo subtilno pikantnost, ki dopolnjuje okuse.
Ta klasična jed ne le dopolnjuje druge jedi, kot so ribe ali meso, temveč tudi odraža tradicijo dobrega okusa in skupne užitke ob mizi, kar jo postavlja v ospredje med priljubljenimi jedmi za vse generacije.
Krompir olupimo in narežemo na cekine. Krompir kuhamo do mehkega, vendar pazimo, da se ne prekuha.
Medtem v majhni posodi pripravimo preliv. Zmešamo gorčico, majonezo, kis, BAM česen v prahu, BAM začimbe za krompir, sol in poper ter dobro premešamo, da dobimo enotno omako.
Kuhan krompir odcedimo in ga previdno preložimo v večjo skledo. Dodamo nasekljano čebulo.
Krompir prelijemo s pripravljenim prelivom. Nežno premešamo, da se vsi kosi krompirja enakomerno prekrijejo s prelivom. Po vrhu dodamo še sesekljan drobnjak.
Krompirjevo solato pokrijemo s prozorno folijo in jo postavimo v hladilnik vsaj za nekaj ur, da se okusi dobro prepletejo.