Na zunaj hrustljav in znotraj puhast, pečen krompir je lahka priloga, ki se poda k skoraj vsakemu obroku!
Pečen krompir bo še boljši, če mu dodate začimbe in zelenjavo po svojem okusu.
Ta pečen krompir je zelo enostaven za pripravo, zato lahko z minimalnim delom pripravite okusno prilogo.
Pri pripravi lahko uporabite posušena zelišča, če pa imate sveža pri roki, jih vsekakor uporabite.
BAM Spices nasvet: visoka temperatura povzroči, da se svež česen zažge, zato je pečen krompir eden izmed tistih jedi, kjer priporočamo uporabo česna v prahu.
Kako pripraviti pečen krompir, da ta postane hrustljav, medtem ko je znotraj puhast? Pred dodajanjem olivnega olja krompir dobro posušite in odstranite odvečno vodo, da se le ta peče namesto kuha.
Kakšen krompir je primeren za peko v pečici, si preberite TUKAJ.