Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Hrustljav pečen krompir v pečici

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
pecen krompir po tem receptu povezuje hrustljav okus in kremno notranjost v vsakem kosu krompirja

Pečen krompir po tem receptu povezuje hrustljav okus in kremno notranjost v vsakem kosu krompirja.


Prepričani smo, da ste preiskusili že vse možnosti, s katerimi lahko pripravite pečen hrustljav pečen krompir v pečici. Od velikosti kock ali rezin krompirja, do vrste krompirja, do tega, da v pečico postavite že napol kuhan krompir in podobno. Seveda, tudi mi smo preiskušali več različnih načinov, kako uspeti.

Rezultat je ta recept: neverjetno hrustljav krompir s kremasto sredico.

Zakaj smo prepričani, da bo uspel?

  • Krompir, ki je narezan na večje kose, poskrbi za hrustljavo zunanjost in kremno sredico.
  • Kuhanje krompirja v vodi razgradi njegove površine in ustvari 'škrobne gnojevke', ki poskrbijo za dodatno hrustljavo in kremasto sredico.
  • Če imate na izbiro olje, račjo maščobo, gosjo maščobo ali govejo maščobo, lahko z njimi ustvarite različne okuse. Dodajte tistega, ki vam najbolj ustreza.
  • Dodamo še malo BAM mešanice za krompir in ustvarimo nepozabno jed.


Zraven postrezite še rebra iz pečice ali pa hrustljav krompir s puhasto sredico, ki ga premažete z začimbnim maslom.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Hrustljav pečen krompir v pečici

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

  • ena čajna žlica soli
  • 4 g sode bikarbone
  • 2 kg krompirja, narezanega na približno 5 cm velike kose
  • vejica rožmarina
  • peteršilj
  • 75 ml olivnega olja, gosje, račje ali goveje maščobe
  • BAM mešanica za krompir

Navodila za uporabo:

1. Korak

Rešetko pečice nastavite v srednji položaj in pečico segrejte na 230°C. V velikem loncu zavrite dva litra vode. Dodajte dve žlici soli, sodo bikarbono in krompir ter premešajte. Pustite, da ponovno zavre in kuhajte, dokler nož, ko ga vstavite v kos krompirja, ne dobi majhnega upora, približno 10 minut po ponovnem vrenju.

2. Korak

Medtem v majhni ponvi združite olivno olje ali drugo izbrano maščobo, z rožmarinom in BAM mešanico za krompir. Kuhajte približno tri minute in pri tem neprestano mešajte. Olje takoj precedite skozi cedilo s fino mrežico. Zmes rožmarina in BAM mešanice prihranimo za kasneje.

3. Korak

Ko je krompir kuhan, ga previdno odcedite in pustite počivati nekaj minut. Krompir začinimo in ga  pečici pečemo približno 40 minut ali dokler ne postane zlato-rjave barve. Postrežemo z naribanim parmezanom ali drugim vam ljubim dodatkom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,00 €
Skupaj:
0,00 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno