Sestavine:
- ena čajna žlica soli
- 4 g sode bikarbone
- 2 kg krompirja, narezanega na približno 5 cm velike kose
- vejica rožmarina
- peteršilj
- 75 ml olivnega olja, gosje, račje ali goveje maščobe
- BAM mešanica za krompir
Prepričani smo, da ste preiskusili že vse možnosti, s katerimi lahko pripravite pečen hrustljav pečen krompir v pečici. Od velikosti kock ali rezin krompirja, do vrste krompirja, do tega, da v pečico postavite že napol kuhan krompir in podobno. Seveda, tudi mi smo preiskušali več različnih načinov, kako uspeti.
Rezultat je ta recept: neverjetno hrustljav krompir s kremasto sredico.
Zakaj smo prepričani, da bo uspel?
Zraven postrezite še rebra iz pečice ali pa hrustljav krompir s puhasto sredico, ki ga premažete z začimbnim maslom.
Rešetko pečice nastavite v srednji položaj in pečico segrejte na 230°C. V velikem loncu zavrite dva litra vode. Dodajte dve žlici soli, sodo bikarbono in krompir ter premešajte. Pustite, da ponovno zavre in kuhajte, dokler nož, ko ga vstavite v kos krompirja, ne dobi majhnega upora, približno 10 minut po ponovnem vrenju.
Medtem v majhni ponvi združite olivno olje ali drugo izbrano maščobo, z rožmarinom in BAM mešanico za krompir. Kuhajte približno tri minute in pri tem neprestano mešajte. Olje takoj precedite skozi cedilo s fino mrežico. Zmes rožmarina in BAM mešanice prihranimo za kasneje.
Ko je krompir kuhan, ga previdno odcedite in pustite počivati nekaj minut. Krompir začinimo in ga pečici pečemo približno 40 minut ali dokler ne postane zlato-rjave barve. Postrežemo z naribanim parmezanom ali drugim vam ljubim dodatkom.