Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pečen krompir z mozzarello

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
pecen krompir s pokrovckom parmezana zavit v kremno omako sira mozzarela 

Pečen krompir s pokrovčkom parmezana, zavit v kremno omako sira mozzarela. 

Pečenemu krompirju dodamo kremno česnovo omako, ki se lepo poveže z raztopljenim mozzarella sirom. Za pripravo omake ne bomo potrebovali sladke smetane, uporabili bomo klasično dobro belo omako v stilu bešamela. Bogat okus omaki daje česen, priprava pa je popolnoma enostavna: na maslu prepražimo česen, vmešamo moko in postopoma dodajamo mleko.

Za pripravo pečenega krompirja je najbolje uporabiti krompir, ki vsebuje veliko škroba. Vsebnost škroba pomaga, da se krema med kuhanjem zgosti in ustvari popolno kremasto omako. Za ta recept se izjemno dobro obnese krompir rdeče barve – ima največ škroba in naredi najbolj kremasto omako.

Pečen krompir lahko nato začinite še z BAM mešanico za začinjanje krompirja, lahko pa uporabite le sestavine recepta. 

Ob pečen krompir z mozzarello se priležejo tudi čevapčiči. Tokrat čevapčiče pripravite kar v pečici, zakaj pa ne?

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pečen krompir z mozzarello

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

  • 4 čajne žlice masla
  • 1 čajna žlica mletega česna ali nasekljani 4 stroki svežega česna
  • 4 čajne žlice večnamenske moke
  • 1 liter mleka
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/2 polovica črnega popra
  • 1 kg rdečega krompirja
  • 240 g naribanega mozzarella sira
  • 70 g parmezana
  • 1 čajna žlica drobnjaka
  • BAM mešanica začimb za krompir

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 200°C. Pekač rahlo namastimo s pršilom za jedilno olje ali premažemo z oljem.

2. Korak

V srednje veliki ponvi/loncu stopimo maslo. Dodamo česen in pražimo, da le zadiši (približno 1 minuto). Vmešamo moko; še naprej kuhamo med mešanjem (ali mešanjem) vsaj 2 minuti.

3. Korak

Zmanjšajmo toploto in postopoma vmešamo mleko (približno 250 ml skodelice naenkrat), pri čemer mešamo med vsakim dodajanjem, da se sestavine povežejo. Pustimo, da zavre, dokler se ne začne zgostiti. Vmešamo sol, poper in BAM mešanico za krompir.

4. Korak

Na pekač razporedimo narezano plast krompirja. Krompir narežemo na približno pol centimetra debele kolobarje Krompir prelijemo s polovico smetanove omake, nato pa enakomerno dodamo še polovico sira mozzarella in polovico parmezana. Preostale rezine krompirja razporedimo po siru, dodamo preostalo kremno omako in preostali sir.

5. Korak

Vse skupaj pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 40 minut, dokler se krompir ne zmehča. Odstranimo folijo in pečemo nadaljnjih 30 minut oziroma dokler vrh in omaka nista zlatorjave barve. Za bolj hrustljav vrh pečemo še dodatne 2-3 minute.

6. Korak

Okrasimo z drobnjakom. Postrežemo še toplo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno