Pečen krompir s pokrovčkom parmezana, zavit v kremno omako sira mozzarela.
Pečenemu krompirju dodamo kremno česnovo omako, ki se lepo poveže z raztopljenim mozzarella sirom. Za pripravo omake ne bomo potrebovali sladke smetane, uporabili bomo klasično dobro belo omako v stilu bešamela. Bogat okus omaki daje česen, priprava pa je popolnoma enostavna: na maslu prepražimo česen, vmešamo moko in postopoma dodajamo mleko.
Za pripravo pečenega krompirja je najbolje uporabiti krompir, ki vsebuje veliko škroba. Vsebnost škroba pomaga, da se krema med kuhanjem zgosti in ustvari popolno kremasto omako. Za ta recept se izjemno dobro obnese krompir rdeče barve – ima največ škroba in naredi najbolj kremasto omako.
Pečen krompir lahko nato začinite še z BAM mešanico za začinjanje krompirja, lahko pa uporabite le sestavine recepta.
Ob pečen krompir z mozzarello se priležejo tudi čevapčiči. Tokrat čevapčiče pripravite kar v pečici, zakaj pa ne?