Focaccia s česnom, rožmarinom ter zelišči
Čas priprave:
45 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
10
|
|
Focaccia s česnom in rožmarinom postreže z okusim in aromatičnim kruhom pripravljenim iz preprostega testa, ki ga imenujemo focaccia, dodamo pa mu še malo svežega česna in rožmarina. Sveži česen lahko zamenjamo tudi s česnom v prahu, lahko mu dodamo še olive. Testo je običajno narejeno iz moke, kvasa, soli, oljčnega olja in vode. Vse sestavine zmešamo in gnetemo, dokler ne dobimo gladkega in elastičnega testa. Testo nato vzhaja, dokler se ne podvoji, nato pa ga stisnemo v namaščen pekač in prelijemo ali posujemo s česnom, rožmarinom in dodatnim oljčnim oljem. Kruh se nato peče, dokler ni zlato rjav in dišeč.
Končana focaccia ima mehko, blazinasto notranjost in hrustljavo, zlato skorjo ter je kot nalašč za pomakanje v oljčno olje ali postrežbo k različnim jedem. Lahko jo tudi narežemo in uporabimo kot podlago za sendviče ali pice. Focaccia s česnom in rožmarinom je okusen in vsestransko uporaben kruh, ki bo zagotovo všeč vsem, ki obožujejo okuse česna in rožmarina.
Pripravimo lahko tudi klasično focaccio, če nismo pravi ljubitelji česna.
BAM nasvet: Namesto navadnega svežega kvasa lahko uporabimo instantni ali aktivni suhi kvas. Če uporabimo instantni kvas, bo čas vzhajanja morda nekoliko hitrejši. Ne glede na to, kateri kvas izberemo, potrebujemo le 2 čajni žlički, kar je malo manj kot 1 standardni 7 g zavitek.
Navodila za uporabo: