Fokača, italijanski kruh - recept
Čas priprave:
1 ura
Težavnost:
2
Št. sestavin:
12
|
|
Fokača, Focaccia ali italijanski kruh; čudovito, hrustljavo testo, ki vas bo razvajalo z aromatičnimi dodatki.
Kaj boljšega si sploh lahko še želite.
Samo povem:
Namesto preliva/ nadeva, ki smo ga uporabili mi, lahko uporabite različne začimbe in obloge.
Izbirajte med začimbami kot so: rožmarin, majaron, šetraj, origano, česen, čebula, drobnjak…
Uporabite jih v kombinaciji z recimo: drobno narezano slanino, olivami, češnjevimi paradižniki, kaprami, artičoko…
Vedno pa uporabite olivno olje.
Sama sem do nedavnega vse pekla pri temperaturi največ 200 stopinj Celzija. Ob tem receptu, priznam, sem kar malo nervozno pogledovala proti pečici. Sedaj lahko mirno napišem- 250 stopinj se je super obneslo. Brez skrbi, ni previsoka temperatura. Nisem uporabljala ventilacije.
Recept je prispevala Monika.
Pripravili smo tudi recept za Focaccio s česnom, rožmarinom ter zelišči.
Pa dober tek!