Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Fokača, italijanski kruh - recept

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
fokaca italijanski kruh - recept

Fokača, Focaccia ali italijanski kruh; čudovito, hrustljavo testo, ki vas bo razvajalo z aromatičnimi dodatki.


Kaj boljšega si sploh lahko še želite.


Samo povem:

Namesto preliva/ nadeva, ki smo ga uporabili mi, lahko uporabite različne začimbe in obloge. Izbirajte med začimbami kot so: rožmarin, majaron, šetraj, origano, česen, čebula, drobnjak… 

Uporabite jih v kombinaciji z recimo: drobno narezano slanino, olivami, češnjevimi paradižniki, kaprami, artičoko… Vedno pa uporabite olivno olje.

Sama sem do nedavnega vse pekla pri temperaturi največ 200 stopinj Celzija. Ob tem receptu, priznam, sem kar malo nervozno pogledovala proti pečici. Sedaj lahko mirno napišem- 250 stopinj se je super obneslo. Brez skrbi, ni previsoka temperatura. Nisem uporabljala ventilacije.


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek!

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Fokača, italijanski kruh - recept

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • pečico
  • pekač velikosti pečice
  • posodo za vzhajanje testa
  • skodelico za preliv
  • tehtnico
  • peki papir
  • kuhalnico
  • 170 ml vode
  • 330 g moke
  • 20 g olivnega olja (tehtnica je bila vklopljena na grame)
  • 12 g kvasa
  • ščep sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 2-3 žlice olivnega olja
  • 1 žlica vode
  • 1 žlica sezama
  • sol
  • bazilika
  • mleti česen

Navodila za uporabo:

1. Korak Zamesite testo. Če imate kuhinjskega robota, naj on gara namesto vas, ker res odlično zgnete zadevo.
2. Korak Torej, najprej pripravite kvasec. To se pravi, zmešajte nadrobljen kvas, ščep sladkorja, ki bo nahranil kvasovke, žličko moke in toliko mlačne vode, da dobite kremasto zmes.
3. Korak Ko kvasec vzhaja na dvojno količino, v moko naredite jamico, okoli jamice potresite sol, v jamico pa zlijte kvasec in olje, mešajte in počasi s kuhalnico zajemajte moko od strani ter dolivajte mlačno vodo.
4. Korak Zamesite gladko, elastično testo.
5. Korak Testo pustite vzhajati na toplem, 45 minut.
6. Korak Pomokajte delovno površino in testo s prsti oblikujte v pizzi podobno podlago.
7. Korak Testo prestavite na pekač pokrit s peki papirjem. S prsti v testo delajte vdolbine, povsod razen po robu.
8. Korak Testo premažite z oljno mešanico in ga pustite vzhajati 30 minut, medtem pa pečico ogrejte na 250 stopinj Celzija.
9. Korak Fokačo pecite 20 minut. Postrezite toplo ali hladno.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno