Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Fižolova juha s testeninami

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 12
fizolova juha s testeninami

Fižolova juha s testeninami je vrsta juhe, ki jo sestavimo iz fižola, testenin, zelenjave, včasih pa recept narekuje še uporabo mesa ali klobase.

Natančne sestavine in način priprave se lahko razlikujejo, na splošno pa začnemo s kuhanjem fižola in jušne osnove, ki jo nato še obogatimo s čebulo, česnom in drugimi zelišči. Fižolovi juhi dodamo tudi testnenine. Običajno jih dodamo v zadnjih nekaj minutah kuhanja, da se skuhajo in absorbirajo okuse juhe. Testenine se lahko razlikujejo, vendar se pogosto uporabljajo majhne oblike. 

Juhi pogosto dodamo zelenjavo, kot so korenje, zelena in paradižnik, ki juhi dodajo več globine in hranilne vrednosti, za dodatne beljakovine in okus pa lahko dodamo tudi meso ali klobase.

1. Kako pripravimo fižolovo juho s testeninami?


Fižolova juha s testeninami je vsestranska jed, ki jo lahko prilagodimo različnim okusom in prehranskim potrebam. Če nam je okus kremnih juh res všeč, ji lahko ob koncu kuhanja dodamo še malo smetane ali kokosovega mleka. Okus fižolove juhe s testenimami lahko še dodatno obogatimo s slanino, dimljeno papriko ali parmezanom.

Ljubitelje fižola in juhe lahko navdušimo še z:




BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1
V velikem loncu na žlici olivnega olja prepražimo čebulo in česen, da postaneta prosojna. Dodamo sesekljano korenje in zeleno ter kuhamo, dokler se zelenjava ne zmehča.
2
V lonec dodamo kuhan fižol, pelate, piščančjo ali zelenjavno jušno osnovo, timijan, origano, sol in poper. Mešanico zavrremo, nato pa zmanjšamo temperaturo in pustimo vreti približno 30 minut. Juhi dodamo še nekuhane testenine in vse skupaj kuhamo še med 10 do 15 minut, dokler se testenine ne zmehčajo.
3
Poskusimo in po potrebi prilagodimo začimbe. Če je juha pregosta, jo lahko razredčimo z dodatkom jušne osnove ali vode. Juho postrežemo vročo, po želji okrašeno s sesekljanim peteršiljem.

Vrhunski BAM izdelki

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,17 €
Skupaj:
11,70 €10,53 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno