Fižolova juha s testeninami je vrsta juhe, ki jo sestavimo iz fižola, testenin, zelenjave, včasih pa recept narekuje še uporabo mesa ali klobase.
Natančne sestavine in način priprave se lahko razlikujejo, na splošno pa začnemo s kuhanjem fižola in jušne osnove, ki jo nato še obogatimo s čebulo, česnom in drugimi zelišči. Fižolovi juhi dodamo tudi testnenine. Običajno jih dodamo v zadnjih nekaj minutah kuhanja, da se skuhajo in absorbirajo okuse juhe. Testenine se lahko razlikujejo, vendar se pogosto uporabljajo majhne oblike.
Juhi pogosto dodamo zelenjavo, kot so korenje, zelena in paradižnik, ki juhi dodajo več globine in hranilne vrednosti, za dodatne beljakovine in okus pa lahko dodamo tudi meso ali klobase.
1. Kako pripravimo fižolovo juho s testeninami?
Fižolova juha s testeninami je vsestranska jed, ki jo lahko prilagodimo različnim okusom in prehranskim potrebam. Če nam je okus kremnih juh res všeč, ji lahko ob koncu kuhanja dodamo še malo smetane ali kokosovega mleka. Okus fižolove juhe s testenimami lahko še dodatno obogatimo s slanino, dimljeno papriko ali parmezanom.
Ljubitelje fižola in juhe lahko navdušimo še z: