Fižolova juha
Čas priprave:
30 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
20
|
|
Fižolova je juha je izvrstna, krepka, okusna jed, primerna za hladne dni. Če ji bomo dodali pa še krompir v kosih ali koščke zelenjave bo pa sploh odlična. Tudi testenine nikakor ne smejo manjkati v njej. Fižol lahko v celoti spasiramo ali pa pustimo par zrn celih. Potrebujemo še par začimb in zelišč ... mmm ... popolnost!
Dodatni nasveti
Seveda lahko fižol iz konzerve zamenjate s sveže kuhanim. V tem primeru morate fižol čez noč namakati in ga naslednji dan skuhati do mehkega v rahlo osoljeni vodi.
Vode, v kateri se je kuhal fižol, nikakor ne zavrzite, saj je že to fižolova juha v malem.
Zakuhe v juho lahko dodate takoj. Lahko pa jih lično ponudite ločeno servirane v posodicah, da si vsak član doda svoje najljubše na svoj krožnik.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)