Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Fižolova juha

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20
fizolova juha

Fižolova je juha je izvrstna, krepka, okusna jed, primerna za hladne dni. Če ji bomo dodali pa še krompir v kosih ali koščke zelenjave bo pa sploh odlična. Tudi testenine nikakor ne smejo manjkati v njej. Fižol lahko v celoti spasiramo ali pa pustimo par zrn celih. Potrebujemo še par začimb in zelišč ... mmm ... popolnost!


 
Dodatni nasveti
Seveda lahko fižol iz konzerve zamenjate s sveže kuhanim. V tem primeru morate fižol čez noč namakati in ga naslednji dan skuhati do mehkega v rahlo osoljeni vodi.


Vode, v kateri se je kuhal fižol, nikakor ne zavrzite, saj je že to fižolova juha v malem.


Zakuhe v juho lahko dodate takoj. Lahko pa jih lično ponudite ločeno servirane v posodicah, da si vsak član doda svoje najljubše na svoj krožnik.  


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Fižolova juha

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20

Sestavine:

  • večji lonec
  • kuhalnica
  • štedilnik
  • nož
  • deska
  • palični mešalnik
  • cedilo po potrebi, če želite popolnoma žametno juho
  • 240 g fižola ( konzerva)
  • 1 čebula
  • 2 žlici kuhane poljubne leče
  • 1 liter vode
  • 1 žlica sušene jušne zelenjave (korenje, peteršilj-list in koren, por, zelena, luštrek)
  • majaron
  • mleti poper
  • mleti česen
  • paprika v prahu
  • 200 ml paradižnikove mezge
  • 1 žlica moke (po želji)
  • olje
  • pest testenin za zakuho (ali krompir, zelenjava..)

Navodila za uporabo:

1. Korak Olupite čebulo in jo nasekljajte na drobne koščke.
2. Korak Čebuli dodajte začimbe in sušeno zelenjavo in jo popražite na olju. Dodajte še žlico moke in jo dobro vmešajte, da ne ostanejo grudice.
3. Korak Ko je moka vmešana, dodajte fižol, lečo in paradižnikovo mezgo. Dobro premešajte. Posolite in pokuhajte 5 minut. 
4. Korak Počasi prilijte vročo vodo in neprestano mešajte. Sedaj pustite juho da se kuha. Dlje se kuha, boljša bo, če ste neučakani, jo kuhajte vsaj pol ure.  Vmes s paličnim mešalnikom spasirajte fižol. Lahko spasirate vso juho in jo precedite preko cedila. Bolj okusna pa bo juha, če jo spasirate samo delno, da bodo delčki sestavin zaposlili vaše zobe in vašo prebavo.
5. Korak Ko se vam bo juha zazdela prave konsistence, vanjo zakuhajte še drobne jušne testenine. Pri jušnih rezanci lahko recimo vir gretja že izklopite, ko jih dodate v juho, kajti ne rabijo veliko, da so skuhani. Rezance za zakuho lahko skuhate tudi že prej in jih samo dodate juhi.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno