Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Sukotaš - enolončnica s fižolom in koruzo

  • (1)
  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
sukotas - enoloncnica s fizolom in koruzo
Sukotaš je jed z dolgo zgodovino. V 17. stoletju so jo kolonistom predstavili ameriški avtohtoni prebivalci. Sestavljena iz sestavin, ki jih v Evropi takrat še niso poznali.

Recept je prispevala Višnja.
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sukotaš - enolončnica s fižolom in koruzo

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 2 čebuli drobno nasekljane
  • 1 večja paprika (najbolje rdeča) narezana na kocke
  • 2 žlici poljubne maščobe
  • 2-3 krompirje narezane na kocke
  • 350 g rdečega ali belega fižola (iz pločevinke)
  • 400 g koščkov paradižnika (iz pločevinke)
  • 200 g koruze (iz pločevinke)
  • 1 žlička sladkorja
  • Sol
  • Poper po okusu
  • Lovor
  • Šetraj
  • Jušna zelenjavna osnova

Navodila za uporabo:

1. Korak V primerni posodi segrejemo maščobo ter v njej dušimo čebulo in papriko.
2. Korak Dodamo pripravljen krompir ter 250 ml vode. Vsebini dodamo tudi 1 žličko jušne zelenjavne osnove.
3. Korak Vse skupaj počasi kuhamo cca. 15 minut.
4. Korak Fižolu odlijemo malo vode ter dodamo v posodo, kuhamo še 15 minut.
5. Korak Proti koncu dodamo še paradižnik, odcejano koruzo in sladkor, jed naj počasi zavre, nato začinimo s soljo in poprom, dodamo tudi lovor in šetraj.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno