Sestavine:
- 1 cela raca
- 5 baby krompirjev
- 3 šalotke
- 6 svežih fig
- 5 hrušk
- 2 čajni žlici masla
- 4 limone
- 5 žlic medu
- sol in poper
- ena vejica svežega timijana
- BAM Azijska mešanica petih začimb (po okusu)
Ste se kdaj spraševali, kako pripraviti celo raco? Priprava dušene race je popolnoma enostavna, njena priprava je bolj enostavna kot si mislite. Dušena pečena raca bo postregla z nežnim in sočnim mesom in hrustljavo kožo. Piko na i pa ji bo dodala še medeno-balsamična glazua, ki ji poleg okusa daje tudi čudovit videz.
Dušena raca je odlična ideja za praznično glavno jed kot je Martinovo. Ob dušeno raco lahko postrežemo še rdeče zelje, ki ga lahko pripravimo na različne načine:
Dušeni raci bomo dodali krompir, šalotko, fige, hruške in limone. Po podatkih naj bi se raca pogosto pekla s sadjem, ki pomaga uravnotežiti njen močan okus. Običajno se uporabijo hruške, limone in sveže fige, ki so v sezoni eden najbolj sočnih sadežev, s pečenjem pa se njihov okus še poglobi. Jed dopolnita še šalotka in mladi krompirček.
Dušeno raco lahko postrežemo tudi s tradicionalno slovensko prilogo - mlinci. Recept in navodila čakajo tukaj.