Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Dušena raca

  • (1)
  • Čas priprave: 3 ure
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
priprava dusene race je popolnoma enostavna njena priprava je bolj enostavna kot si mislite dusena pecena raca bo postregla z neznim in socnim mesom in hrustljavo kozo  piko na i pa ji bo dodala se medeno-balsamicna glazua ki ji poleg okusa daje tudi

Ste se kdaj spraševali, kako pripraviti celo raco? Priprava dušene race je popolnoma enostavna, njena priprava je bolj enostavna kot si mislite. Dušena pečena raca bo postregla z nežnim in sočnim mesom in hrustljavo kožo.  Piko na i pa ji bo dodala še medeno-balsamična glazua, ki ji poleg okusa daje tudi čudovit videz.

Dušena raca je odlična ideja za praznično glavno jed kot je Martinovo. Ob dušeno raco lahko postrežemo še rdeče zelje, ki ga lahko pripravimo na različne načine:

Dušeni raci bomo dodali krompir, šalotko, fige, hruške in limone. Po podatkih naj bi se raca pogosto pekla s sadjem, ki pomaga uravnotežiti njen močan okus. Običajno se uporabijo hruške, limone in sveže fige, ki so v sezoni eden najbolj sočnih sadežev, s pečenjem pa se njihov okus še poglobi. Jed dopolnita še šalotka in mladi krompirček.

Dušeno raco lahko postrežemo tudi s tradicionalno slovensko prilogo - mlinci. Recept in navodila čakajo tukaj.


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Dušena raca

  • Čas priprave: 3 ure
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejte na 240°C. Raco iz hladilnika vzamemo 30 minut pred pripravo. Mladi krompirček, šalotko, tri fige in tri hruške prerežemo na pol. Razporedimo jih na naoljen pekač. Če želimo, da ima sadje okus po žaru, jih prestavimo na pekač, ter nanj položimo fige in hruške. Pekač skupaj s krompirjem damo v pečico in pečemo 30 minut, v tem času pa pripravimo račji in sadni nadev.

2. Korak

Maslo raztopimo in ga dodamo v skledo za mešanje. Vmešamo še sok 1 ½ limone in 1 žlico medu. Preostale fige in hruške ter polovico limone narežemo na osminke in jih dodamo k mešanici limoninega masla. Z ostrim nožem na račji koži naredimo križne zareze. Pri tem se izognemo zarezovanju v račje meso. Znotraj in zunaj raco izdatno začinite s soljo, sveže mletim poprom in BAM Azijsko mešanico petih začimb (tu začinimo po okusu).

3. Korak

Z race odstranimo odvečno maščobo. Jamo race napolnimo s sadnim nadevom, nato pa jo prelijemo z limoninim sokom iz sklede. Prekrižamo račje noge in jih zavežemo s kuhinjsko vrvico. Raco s prsmi navzgor položimo na rešetko v pekaču. Postavimo jo v ogreto pečico in jo pečemo 10 minut. Temperaturo znižamo na 200 stopinj in raco pečemo še 50 minut. Raco nato obrnemo tako, da prsa gledajo na dno pečice in jo tako pečemo še 30 minut. Po tem času raco obrnemo (tako da prsi gledajo navzgor) in jo pečemo še 30 minut. Raco nato še enkrat obrnemo (prsi so obrnjena k dnu pečice) in jo tako pečemo še 30 minut. Medtem ko se raca peče, v ponvi zmešamo sok dveh limon, 4 žlice medu in svež timijan. Mešanico segrevamo na srednji temperaturi, dokler timijan ne porumeni. Odstranimo timijan, znižamo temperaturo in kuhamo, dokler se ne zgosti.

4. Korak

Raco vzamemo iz pečice in prsi premažemo z glazuro iz limone, medu in timijana. Temperaturo pečice povečamo na 240 stopinj in raco pečemo še zadnjih 15 minut. Pazimo, da se glazura ne zažge. Raco vzamemo iz pečice in jo prenesemo na desko za rezanje. Pred rezanjem jo pustimo počivati 15 minut.

5. Korak

Medtem ko raca počiva, dajte krompir, šalotko, fige in hruške nazaj v pečico, da se segrejejo. Raco razrežemo in postrežemo s sadnim nadevom, krompirjem, šalotko, figami in hruškami. Ali pa sadni nadev zamenjamo z dušenim rdečim zeljem. 

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno