
Sestavine:
- 1 rdeče zelje, drobno sesekljano
- 2 lovorjeva lista
- 5 zvezdastih janežev
- ½ žličke mletega cimeta
- 200 ml zelenjavne juhe ali vode
- 50 g rjavega sladkorja
- 75 ml jabolčnega kisa
- 2 jabolki, izkoščičeni in narezani na koščke
Pred nami je Martinovo. Martinovo je dan, ko naj bi se iz mošta naredilo vino, ob tem pa je čas tudi za pravo pojedino. To leto Martinova pojedina zablesti v petek, ki bo najverjetneje zaokrožila čez cel vikend.
Rdeče zelje (znano tudi kot vijolično zelje) je priljubljena sestavina številnih menijev za Martinovo pojedino. Ta hranilna zelenjava je polna vitaminov, mineralov in antioksidantov, vijolično barvo pa dobi zaradi flavonoida antocianina. Pripravimo ga lahko na več različnih načinov, tokrat smo med recept dodali tudi jabolka. Dodali mu bomo še mleti cimet in janežovo zvezdo.
Rdeče zelje se odlično razume tudi s tradicionalno slovensko prilogo - mlinci. Recept in navodila za pripravo čaka tukaj.
Rdeče zelje lahko postrežemo še na druge načine. Pripravite lahko tudi dušeno rdeče zelje, recept čaka tukaj.