Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Rdeče zelje z jabolki

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 8
pred nami je martinovo martinovo je dan ko naj bi se iz mosta naredilo vino ob tem pa je cas tudi za pravo pojedino to leto martinova pojedina zablesti v petek ki bo najverjetneje zaokrozila cez cel vikend

Pred nami je Martinovo. Martinovo je dan, ko naj bi se iz mošta naredilo vino, ob tem pa je čas tudi za pravo pojedino. To leto Martinova pojedina zablesti v petek, ki bo najverjetneje zaokrožila čez cel vikend.

Rdeče zelje (znano tudi kot vijolično zelje) je priljubljena sestavina številnih menijev za Martinovo pojedino. Ta hranilna zelenjava je polna vitaminov, mineralov in antioksidantov, vijolično barvo pa dobi zaradi flavonoida antocianina. Pripravimo ga lahko na več različnih načinov, tokrat smo med recept dodali tudi jabolka. Dodali mu bomo še mleti cimet in janežovo zvezdo.

Rdeče zelje se odlično razume tudi s tradicionalno slovensko prilogo - mlinci. Recept in navodila za pripravo čaka tukaj.

Rdeče zelje lahko postrežemo še na druge načine. Pripravite lahko tudi dušeno rdeče zelje, recept čaka tukaj.


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 1 rdeče zelje, drobno sesekljano
  • 2 lovorjeva lista
  • 5 zvezdastih janežev
  • ½ žličke mletega cimeta
  • 200 ml zelenjavne juhe ali vode
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 75 ml jabolčnega kisa
  • 2 jabolki, izkoščičeni in narezani na koščke

Navodila za uporabo:

1
Vse sestavine razen jabolk damo v veliko ponev in jih začinimo.
2
Sestavine pri srednje močnemu ognju segrevamo toliko časa, da voda oziroma jušna osnova zavre, nato pa znižamo temperaturo in kuhamo še 30 minut. Po tem času dodamo jabolka in kuhamo še 15 minut, dokler se jabolka ne zmehčajo. Postrežemo ob pripravljeno raco, mlince ali postrežemo posamično.

Vrhunski BAM izdelki

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-10,71 €
Skupaj:
107,10 €96,39 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno