Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Domača majoneza

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6
domaca majoneza

Priprava domače majoneze je enostavnejša, kot se morda zdi na prvi pogled, in rezultat je okusen dodatek, ki obogati številne jedi. V tem receptu bomo uporabili BAM repično olje v spreju, ki ne samo da olajša nadzorovanje količine olja, ampak tudi doda nežno, nevtralno aromo, ki se odlično ujema z drugimi sestavinami.


Dodajanje začimb po vaši izbiri, kot so česen v prahu ali paprika, prinaša poseben pečat in omogoča prilagoditev okusa vašim preferencam. Sledite tem preprostim korakom in odkrijte, kako preprosto je ustvariti kremasto, bogato in popolnoma prilagojeno majonezo kar doma!


  • Temperatura sestavin: Poskrbite, da so vse sestavine sobne temperature, saj to pomaga, da se majoneza lažje in bolj učinkovito emulgira.

  • Postopno dodajanje olja: Ključ do uspeha je počasno dodajanje olja, kar omogoča, da se sestavine postopoma emulgirajo.

  • Prilagoditev začimb: Eksperimentirajte z različnimi začimbami in zelišči, da ustvarite različne okuse majoneze.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Domača majoneza

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Priprava sestavin: V srednje veliko skledo dajte rumenjak, gorčico, limonin sok ali kis, sol in poper. Če se odločite majonezo obogatiti z začimbami, je sedaj pravi čas, da jih dodate.
2. Korak Mešanje osnovnih sestavin: S pomočjo ročnega mešalnika ali metlice dobro zmešajte sestavine, dokler ne postanejo gladke in enakomerno združene.
3. Korak Dodajanje olja: Začnite dodajati BAM repično olje v spreju počasi, zelo majhne količine naenkrat. Medtem neprekinjeno mešajte z mešalnikom ali metlico. To je ključni del, saj lahko prehitro dodajanje olja povzroči, da se majoneza ne zgosti pravilno.
4. Korak Zgostitev majoneze: Nadaljujte z dodajanjem olja in mešanjem, dokler zmes ne postane gosta in kremasta. To lahko traja nekaj minut. Če je majoneza pregosta, lahko dodate malo tople vode, da dosežete želeno konsistenco.
5. Korak Prilagajanje okusa: Po potrebi prilagodite okus z dodatno soljo, poprom, limoninim sokom ali drugimi začimbami.
6. Korak Shranjevanje: Domačo majonezo shranite v čisti, tesno zaprti posodi v hladilniku. Uporabite jo v roku enega tedna.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,66 €
Skupaj:
14,94 €

O avtorju

Ana F.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno