Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Bolonjska omaka brez paradižnika

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
bolonjska omaka brez paradiznika

Bolonjska omaka je ena najbolj priljubljenih omak za testenine v italijanski kuhinji. Bolonjska omaka je najbolj znana po svojem bogatem in močnem okusu. Ta mesna omaka izvira iz Bologne v Italiji in se imenuje tudi Ragù alla Bolognese.

1. Bolonjska omaka brez paradižnika - za to sploh obstaja recept?

Seveda. Tradicionalna bolonjska omaka se kuha počasi in je pripravljena iz mletega mesa, dušene zelenjave, zelišč in začimb, vina, mleka in oljčnega olja. Običajno recepti za bolonjsko omako vključujejo tudi paradižnik, kar je lahko problematično za tiste, ki so alergični ali imajo prehranske omejitve. Za tiste, ki iščejo recept za bolonjsko omako brez paradižnika, lahko prenehate z iskanjem, saj je pred vami najboljši recept.

Ta recept za bolonjsko omako brez paradižnika je tradicionalni italijanski recept, rezultat pa bo bogat okus. Za nežko sladkost omake smo med sestavine dodali ščep muškatnega oreščka, medtem ko bosta belo vino in goveja juha poskrbela za bogat okus omake. Dušena zelenjava in česen  bosta še dodatno obogatila okus, oljčno olje in maslo pa ustvarita gladko in kremasto konsistenco.

Za tiste, ki zaradi prehranskih omejitev ali drugih razlogov iščejo recept za bolonjsko omako brez paradižnika, bo bolonjska omaka po tem receptu odlična alternativa samemu originalu.

Ne glede na to, ali je omaka del jedilnika za posebno priložnost ali le kot običajna večerja med tednom, smo prepričani, da bo ta recept zagotovo postal stalnica vaše kuhe. 

Priprava bolonjske omake brez paradižnika bo povsem preprosta, a zato nič manj okusna. Tradicionalni italijanski recept, ki je pred vami, zagotavlja bogat okus, ki bo zagotovo všeč vsej družini. Ne glede na to, ali iščete recept brez paradižnika ali preprosto želite poskusiti nekaj novega, je ta bolonjska omaka odlična izbira.

Bolonjsko omako lahko postrežemo na različne načine. Nekaj idej za priloge čaka spodaj:



Za dodatno obogatitev okusov pa lahko poskrbi tudi BAM mešanica Sugo & Bolognese.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Bolonjska omaka brez paradižnika

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 1 srednje velika čebula, sesekljana
  • 1 srednje velik korenček, sesekljan
  • 1 srednje veliko steblo zelene, sesekljano
  • 4 stroki česna, sesekljani
  • 450 g mletega mešanega mesa
  • 240 ml belega vina
  • 240 ml goveje jušne osnove
  • 240 ml mleka
  • 1 žlička naribanega muškatnega oreščka
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol in poper po okusu
  • Mešanica Sugo & Bolognese

Navodila za uporabo:

1. Korak

V veliki ponvi pri srednji temperaturi segrejemo oljčno olje. Dodamo sesekljano čebulo, korenček in zeleno ter dušimo, dokler se zelenjava ne zmehča, približno 5 minut.

2. Korak

Dodamo sesekljan česen in kuhamo še eno minuto. V ponev dodamo mleto meso in kuhamo, dokler ne porumeni, približno 10 minut. Dodamo še mešanico Sugo & Bolognese, če se za to odločimo. Prilijemo belo vino in pustimo, da se omaka reducira približno 2 do 3 minute. 

3. Korak

V ponev dodamo govejo jušno osnovo, mleko in muškatni orešček ter premešamo. Zmanjšamo temperaturo in omako pustimo vreti vsaj 1 uro ter občasno premešamo. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Vmešamo še maslo, dokler se le-to ne stopi in popolnoma združi. Bolonjsko omako postrežemo z najljubšimi testeninami.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno