Bolonjska omaka je ena najbolj priljubljenih omak za testenine v italijanski kuhinji. Bolonjska omaka je najbolj znana po svojem bogatem in močnem okusu. Ta mesna omaka izvira iz Bologne v Italiji in se imenuje tudi Ragù alla Bolognese.
1. Bolonjska omaka brez paradižnika - za to sploh obstaja recept?
Seveda. Tradicionalna bolonjska omaka se kuha počasi in je pripravljena iz mletega mesa, dušene zelenjave, zelišč in začimb, vina, mleka in oljčnega olja.
Običajno recepti za bolonjsko omako vključujejo tudi paradižnik, kar je lahko problematično za tiste, ki so alergični ali imajo prehranske omejitve. Za tiste, ki iščejo recept za bolonjsko omako brez paradižnika, lahko prenehate z iskanjem, saj je pred vami najboljši recept.
Ta recept za bolonjsko omako brez paradižnika je tradicionalni italijanski recept, rezultat pa bo bogat okus. Za nežko sladkost omake smo med sestavine dodali ščep muškatnega oreščka, medtem ko bosta belo vino in goveja juha poskrbela za bogat okus omake. Dušena zelenjava in česen bosta še dodatno obogatila okus, oljčno olje in maslo pa ustvarita gladko in kremasto konsistenco.
Za tiste, ki zaradi prehranskih omejitev ali drugih razlogov iščejo recept za bolonjsko omako brez paradižnika, bo bolonjska omaka po tem receptu odlična alternativa samemu originalu.
Ne glede na to, ali je omaka del jedilnika za posebno priložnost ali le kot običajna večerja med tednom, smo prepričani, da bo ta recept zagotovo postal stalnica vaše kuhe.
Priprava bolonjske omake brez paradižnika bo povsem preprosta, a zato nič manj okusna. Tradicionalni italijanski recept, ki je pred vami, zagotavlja bogat okus, ki bo zagotovo všeč vsej družini. Ne glede na to, ali iščete recept brez paradižnika ali preprosto želite poskusiti nekaj novega, je ta bolonjska omaka odlična izbira.
Bolonjsko omako lahko postrežemo na različne načine. Nekaj idej za priloge čaka spodaj:
Za dodatno obogatitev okusov pa lahko poskrbi tudi BAM mešanica Sugo & Bolognese.