
Sestavine:
- 1 kumara
- 4 paradižnike
- 1 zelena paprika
- 100 g feta sira
- 1 mala rdeča čebula
- 10 črnih oliv (če jih nimate, lahko uporabite tudi zelene)
- olivno olje
- črni poper
- 1 limona
- začimbe za grško solato
Navodila za uporabo:
1
V mali posodici zmešamo olivno olje, sok ene limone, sol, poper in zvrhano čajno žličko začimb Za grško solato. Pustimo, da se okusi prepletejo in začimbe malo namočijo. *Če ste ljubitelji kisa, lahko zraven po želji dodate tudi malo kisa.
2
Zelenjavo operemo, čebulo in kumaro olupimo.
3
Čebulo razpolovimo in jo narežemo na tenke rezine. Papriko narežemo na tanke palčke (»Julienne«), paradižnik, kumaro in feto pa na majhne kocke.
4
Olive prerežemo na pol ali pa na kolobarčke. V kolikor imamo olive s koščicami, jih razkoščičimo.
5
Vso zelenjavo zmešamo v večji posodi. Dobro premešamo, nato pa z mešanico začimbin olivnega olja prelijemo. Po želji lahko zraven vmešamo še svež origano ali pa nekaj listkov rukole.