Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Bešamel brez moke

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5
besamel brez moke

Bešamel omaka je ena od petih matičnih omak francoske kuhinje. Osnovni recept za bešamel omako sestavlja moko, mleko in maslo. A, iz njega lahko pripravimo tudi brezglutensko različico. Priprava je popolnoma enostavna, omako pa lahko uporabimo kot samostojno omako ali kot osnovo za številne druge jedi. Prilagoditev je popolnoma enostavna tako za uporabnike brezmlečnih kot za uporabnike brezglutenskih diet.

1. Kaj sploh je bešamel omaka in kako pripravo bešamel omako brez moke?

Recept za bešamel omako brez glutena se morda ne ravno zahteven recept in recept, ki bi ga nujno potrebovali, vendar vam lahko znanje o pripravi kremne bešamel omake pride še kako prav! Klasično bešamel omako različne generacije že več let uporabljajo za izboljšanje številnih jedi in povečanje njihove privlačnosti.

Preprosto povedano, bešamel omaka je omaka na osnovi mleka, ki ga zgostimo z moko. Začne se z "belo juho", ki je dejansko mešanica enakih delov moke in masla, ki se skuhata v pasto. Nato tej omaki dodamo še mleko in tako nastane bešamel omaka.

2. Kaj pa uporaba? 

Ta preprosta omaka lahko sama po sebi dopolni okus zelenjave ali mesa. S tem osnovnim receptom lahko zgostimo kremne juhe in enolončnice. Lahko ji dodamo še druge sestavine, kot so zelišča, gobe ali sir, in zlahka ustvarimo povsem novo in samostojno omako. Ta omaka je tako vsestranska, da ni čudno, da so jo Francozi poimenovali kar "matična omaka"!

RECEPT: Bešamel omaka brez masla

RECEPT: Bešamel omaka

RECEPT: Klasična lazanja

RECEPT: Lazanja z bučkami

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Bešamel brez moke

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5

Sestavine:

  • 2 žlici masla
  • 2 žlici sladke riževe moke
  • ¼ čajne žličke soli, po želji
  • ⅛ čajna žlička črnega popra, po želji
  • 240 ml mleka

Navodila za uporabo:

1. Korak

V majhni posodi pri srednji temperaturi stopimo maslo.

2. Korak

Vmešamo še sladko riževo moko. Po želji začinimo s soljo in poprom. Kuhamo in neprestano mešamo. Ko se moka popolnoma raztopi, postopoma vmešamo še mleko.

3. Korak

Zmes še naprej kuhamo pri srednji do nizki temperaturi in pri tem nenehno mešamo, dokler se omaka ne zgosti, to nam vzame približno 10 minut. Po potrebi dodamo še več mleka, da tako dosežemo želeno gostoto.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,78 €
Skupaj:
7,02 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno