Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Lazanja in enostaven recept za pripravo

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
domaca lazanja je klasika nezni listi testenin mesni nadev in bogata mesnata paradiznikova omaka ustvarijo popolna jed

Domača lazanja je klasika. Nežni listi testenin, mesni nadev in bogata mesnata paradižnikova omaka ustvarijo popolna jed!

Lazanja za svojo pripravo zahteva kar nekaj korakov, a je vsak od njih popolnoma enostaven – in brez dvoma: doma pripravljena lazanja se vam za vsak korak odkupi z odličnim in polnim italijanskim okusom.

Lazanja je sestavljena iz vsem poznanih sestavin in kljub temu, da je za pripravo potreben kakšen dodatek korak ali dva, priprava sploh ne bo težka.

Vse, kar potrebujemo za ta preprost recept za lazanjo, je ena ponev, ena skleda in pekač.

Lazanja bo pripravljena iz treh plasti:

Sirni nadev: tokrat bomo bešamel zamenjali za sirni nadev. Uporabili bomo ricotto in jajce. Vam okus ricotte ne ustreza? Ni problema, lahko jo nadomestimo skuto. 


Sledi mesna omaka. Čebulo, česen in meso prepražimo. Dodamo omako za testenine in paradižnikovo pasto ter dušimo nekaj minut.

Nato bomo sestavili lazanjo. Mesno omako in mešanico ricotte, skupaj s testininami za lazanjo naložimo v pekač in v pečici zapečemo do hrustljave strukture, ki obljublja prave okuse lazanje.

BAM nasveta: 

Da bo lazanja pripravljena še hitreje, lahko uporabite kar sveže testenine. Lahko jih pripravite sami, lahko pa jih kupite. Vsaka bolje založena trgovina jih ima, najdete pa jih običajno v hladilnikih.

Lazanja naj po peki počiva vsaj 15 minut (v redu je tudi 30-45 minut). To bo preprečilo, da bi postala tekoča, saj se struktura utrdi, kar pomaga, da lazanja med rezanjem obdrži svojo obliko.

Še več trikov in nasvetov za pripravo lazanje pa čaka TUKAJ.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Lazanja in enostaven recept za pripravo

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 500 g mletega mešanega mesa
  • 1 čebula narezana na kocke
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 1 l pasiranega paradižnika
  • 240 g sira ricotta
  • 1 stepeno jajce
  • 900 g naribanega mozzarela sira
  • 120 g naribanega pamerzan sira
  • ščep sesekljanega svežega peteršilja
  • 12 plasti testenin za lazanjo

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejte na 180°C. Testenine skuhamo "al-dente" oziroma tako da upoštevamo navodila na embalaži. Kuhane testenine splahnemo z vodo in postabimo na stran.

2. Korak

Mleto meso, čebulo in česen popražimo na srednje močnem ognju, dokler ne meso ne postane rjavo. Morebitno maščobo od mesa odlijemo.

3. Korak

V pripravljeno mesno mešanico dodamo pasiran paradižnik, paradižnikovo pasto in kuhamo 5 minut.

4. Korak

Nato pripravimo sirno mešanico. Z skledi zmešamo moccarelo, parmezan, ricotto, peteršilj in jajce.

5. Korak

Nato sestavimo lazanjo. Začnemo s plastjo mesne omake. Količino prilagodimo glede na plasti lazanje: če bomo imeli tri plasti, omako razdelimo na tri enkomerne dele. Prav tako sirno mešanico.

6. Korak

Prva plast pripravimo z mesno omako. Na vrh položimo testenine za lazanjo. Dodamo sirno mešanico in ponovno nadaljujemo z omako, sirom in testeninami, dokler ne zaključimo še zadnje plasti.

7. Korak

Pokrito s folijo v segreti pečici pečemo 45 minut.

8. Korak

Odkrijemo, po želji dodamo še sir in pečemo še dodatnih 15 minut oziroma dokler lazanja ne porjavi in

Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno