Domača lazanja je klasika. Nežni listi testenin, mesni nadev in bogata mesnata paradižnikova omaka ustvarijo popolna jed!
Lazanja za svojo pripravo zahteva kar nekaj korakov, a je vsak od njih popolnoma enostaven – in brez dvoma: doma pripravljena lazanja se vam za vsak korak odkupi z odličnim in polnim italijanskim okusom.
Lazanja je sestavljena iz vsem poznanih sestavin in kljub temu, da je za pripravo potreben kakšen dodatek korak ali dva, priprava sploh ne bo težka.
Vse, kar potrebujemo za ta preprost recept za lazanjo, je ena ponev, ena skleda in pekač.
Lazanja bo pripravljena iz treh plasti:
Sirni nadev: tokrat bomo bešamel zamenjali za sirni nadev. Uporabili bomo ricotto in jajce. Vam okus ricotte ne ustreza? Ni problema, lahko jo nadomestimo skuto.
Sledi mesna omaka. Čebulo, česen in meso prepražimo. Dodamo omako za testenine in paradižnikovo pasto ter dušimo nekaj minut.
Nato bomo sestavili lazanjo. Mesno omako in mešanico ricotte, skupaj s testininami za lazanjo naložimo v pekač in v pečici zapečemo do hrustljave strukture, ki obljublja prave okuse lazanje.
BAM nasveta:
Da bo lazanja pripravljena še hitreje, lahko uporabite kar sveže testenine. Lahko jih pripravite sami, lahko pa jih kupite. Vsaka bolje založena trgovina jih ima, najdete pa jih običajno v hladilnikih.
Lazanja naj po peki počiva vsaj 15 minut (v redu je tudi 30-45 minut). To bo preprečilo, da bi postala tekoča, saj se struktura utrdi, kar pomaga, da lazanja med rezanjem obdrži svojo obliko.
Še več trikov in nasvetov za pripravo lazanje pa čaka TUKAJ.