Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Steak na žaru in BBQ omaka

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8
se sprasujes kako pripraviti najboljsi steak na zaru poleg prave izbire mesa so ravno tako zelo pomembne tudi zacimbe in omake ki so dodane pravemu kosu mesa

Se sprašuješ, kako pripraviti najboljši steak na žaru? Poleg prave izbire mesa, so ravno tako zelo pomembne tudi začimbe in omake, ki so dodane pravemu kosu mesa.

Tokrat smo izbrali pravi kos mesa, piko na i pa mu je dodala BBQ omaka. Sicer pa ti zaupam trik, da bo tvoj steak na žaru res popoln. Na žaru ustvari dve toplotni coni - ena stran naj z visokim plamenom vroče kriči, druga pa je neosvetljena, hladnejša in tiha.


Steak najprej prepraži na vroči strani, da dobiš okusno, zlato rjavo skorjo in tiste želene linije žara, nato pa ga premaknite na hladnejšo stran, kjer dokončaš peko. Tako na zunanji strani nastane pekoč zrezek, na notranji strani pa nežen, sočen steak.

BAM Spices nasvet: steak vsaj pol ure pred na žaru iz hladilnika postavi na sobno temperaturo. Še več trikov in nasvetov za pripravo steaka na žaru najdeš tukaj. Lahko pa mu dodaš še BAM začimbno mešanico BBQ: Über Alles.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Steak na žaru in BBQ omaka

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Zrezek vzemi iz hladilnika vsaj 30 minut pred peko. Zrezke na obeh straneh začini z morsko soljo in sveže mletim poprom. Zrezke lahko pečeš na žaru ali pripravimo v ponvi. Mi smo se odločili za pripravo steaka na žaru. Pri rare ali medium rare pečenih zrezkih mora biti čas peke približno 10 - 15 minut, odvisno od debeline zrezkov in temperature žara,

2. Korak

Medtem na drobno nareži šalotko in jo prepraži na dveh žlicah masla, dokler ne postane mehka in zlato rjava. Dodaj jušno osnovo in kuhaj toliko časa, da se zreducira oz. da dobiš gosto osnovo.

3. Korak

Dodaj BAM PREMIUM BBQ omako. Pred tem jo preiskusi in jo v kuhano mešanico dodaj po svojem okusu.

4. Korak

Kuhaj še približno minuto ali dve, nato pa omako dodaj k pečenemu steaku z žara. Pa dober tek!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno