Sestavine:
- Dva 1,5 kg steaka po izbiri
- groba morska sol
- sveže mleti poper
- 1 žlica olivnega olja
- 1 srednje velika šalotka
- 1 skodelica jušne osnove
- maslo
- BAM PREMIUM BBQ omaka s tartufi in konjakom
Tokrat smo izbrali pravi kos mesa, piko na i pa mu je dodala BBQ omaka. Sicer pa ti zaupam trik, da bo tvoj steak na žaru res popoln. Na žaru ustvari dve toplotni coni - ena stran naj z visokim plamenom vroče kriči, druga pa je neosvetljena, hladnejša in tiha.
Steak najprej prepraži na vroči strani, da dobiš okusno, zlato rjavo skorjo in tiste želene linije žara, nato pa ga premaknite na hladnejšo stran, kjer dokončaš peko. Tako na zunanji strani nastane pekoč zrezek, na notranji strani pa nežen, sočen steak.
BAM Spices nasvet: steak vsaj pol ure pred na žaru iz hladilnika postavi na sobno temperaturo. Še več trikov in nasvetov za pripravo steaka na žaru najdeš tukaj. Lahko pa mu dodaš še BAM začimbno mešanico BBQ: Über Alles.