Ta recept za srbsko polnjeno zelje ali sarme, je krepka jed, ki jo številni Srbi pripravljajo vsak dan, še posebej pa ob posebnih priložnostih, kot je novo leto ali druge vrste prazniki.
Recepti za sarme se razlikujejo od kuharja do kuharja, vendar so vsi sestavljeni iz mesnega nadeva, zavitega v zelje in kuhanega na kislem zelju. Za obogatitev okusa k sarmam dodamo še paradižnikovo omako.
Čehi in Slovaki jih imenujejo "holubky", Poljaki pa "gołąbki". Pri vseh pa gre za isto stvar - meso in polnilo, kot sta riž ali ječmen, zavita v list zelja in kuhana na štedilniku ali pripravljene v pečici.
Nekateri ljudje pri pripravi sarme uporabljajo uvožene ali domače cele glave kislega zelja, znane kot "kiseli kupus".
Pri tem receptu se za zavijanje nadeva uporabljajo dušeni listi zelja, ki se kuhajo na posteljici iz narezanega zelja in kislega zelja.
Sarma ali srbsko polnjeno zelje je samostojen obrok in ne potrebuje veliko priloge. S svežim kruhom ali krompirjem pa postane prava pojedina.