Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Domač kruh s česnovo omako

  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
cesnov kruh lahko po zelji potresete s parmezanom petersiljem soljo in kosmici rdece paprike

V teoriji se domač česnov kruh postreže kot popolna priloga. Pripravi se hitro in enostavno, poda se k različnim glavnim jedem, poleg tega pa je tudi okusen. V čem je torej problem, da ga še niste pripravili? 


Domač kruh s česnovo omako
bo ob robovih je hrustljav, v sredini pa mehak, masleno ter nasičeno z bogatim, pikantnim okusom po česnu. Recite temu prigrizek, priloga ali celo polovica vaše večerje. 


Ne glede na način postrežbe, bo domač kruh s česnovo omako hit. Priprava je popolnoma enostavna. Najprej pripravite kruh. Predlagamo bageto, lahko pa je tudi kakšen drug kruh. Po dolžini ga prerežite na pol in prerezane strani izdatno premažite z masleno mešanico. Nato ga spečemo. Na koncu ga le še začinite in postrezite! Česnov kruh lahko po želji potresete s parmezanom, peteršiljem, soljo in kosmiči rdeče paprike. Za še boljši okus pa mu lahko dodate tudi BAM začimbno mešanico zliščni vrt. Začimbna mešanica Zeliščni vrt vsebuje zelišča, ki jih navadno najdete na zeliščnih vrtovih – peteršilj, drobnjak, zelena...

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Domač kruh s česnovo omako

  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • 2 bageti
  • 115 g neslanega masla
  • 1 žlica drobno sesekljanega peteršilja ali drobnjaka
  • 2 stroka česna, naribana
  • 1/2 čajne žličke morske soli
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • morska sol
  • sesekljan peteršilj, za okras
  • kosmiči rdeče paprike, neobvezno
  • Bam začimbna mešanica zeliščni vrt

Navodila za uporabo:

1. Korak

V manjši posodi zmešamo zmehčano maslo, peteršilj, česen in sol.

1. Korak

Pečico segrejemo na 180°C in izbran pekač obložimo s papirjem za peko.

2. Korak

Bageto po dolžini prerežemo na pol, polovice položimo na pekač in prerezane stranice premažemo s česnovim maslom.

3. Korak

Pecite s prerezano stranjo navzgor 8 minut, nato pa pražite 2 do 5 minut, dokler kruh ne postane zlato rjav po robovih. Po želji potresemo s parmezanom, drobno morsko soljo, peteršiljem in kosmiči rdeče paprike. Narežemo in še vročega postrežemo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno