Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Prava bolonjska omaka

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 24
prava bolonjska omaka

Prava bolonjska omaka, klasična italijanska mesna omaka, ki navdušuje ljudi po celem svetu. Različic bolonjske omake je ogromno, ampak danes vam predstavljamo recept za pravo italijansko bolonjsko omako.


Nasvet:

*za 4 osebe

**Če vam ni všeč prisotnost popražene čebule in česna lahko uporabite mleti česen in mleto čebulo

***Za pripravo jušne osnove lahko uporabite našo začimbno mešanico.



Seveda pa priporočamo, da jo kuhate do nekje dveh ur, saj je ključ do dobre prave bolonjske omake prav dolg čas kuhanja, ki poskrbi za izjemen okus in mehko meso. Definitivno pa verjamemo, da boste s to pravo bolonjsko omako pričarali okus Italije in svoje domače navdušili.


Recept je prispevala Vesna.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Prava bolonjska omaka

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 24

Sestavine:

  • nož
  • deska
  • žlica
  • skodelica
  • majhna posodica
  • merilna posoda
  • visoka ponev
  • kuhalnica
  • čajna žlička
  • drobilec za česen
  • lupilec
  • 500 g mlete govedine
  • 1 čebula**
  • 2 korenčka
  • steblo zelene
  • 2 stroka česna**
  • olje
  • 400 g konzerviranih paradižnikov
  • 150 ml rdečega vina
  • 2 lovorjeva lista
  • 1 žlička timijana
  • 150 ml goveje jušne osnove***
  • sveže mleti poper
  • sol

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej olupimo česen in čebulo, čebulo nato sesekljamo na drobno, česen pa zdrobimo v majhno posodico z drobilcem za česen.
2. Korak Korenček operemo, olupimo in narežemo na manjše koščke, steblo zelene pa prav tako operemo in narežemo na manjše koščke.
3. Korak V visoko ponev nalijemo malo olja in ga dobro segrejemo. Ko je ponev vroča dodamo mleto meso in ga dobro prepražimo, vmes ga začinimo s soljo in poprom. Mesu dodamo čebulo, česen, korenček in zeleno ter vse skupaj pražimo nekaj minut.
4. Korak Sesekljamo konzervirane paradižnike in jih dodamo v omako skupaj s sokom, ki je ostal v konzervi.
5. Korak Segrevamo omako, da le-ta zavre in jo nato zalijemo z rdečim vinom.
6. Korak Čez par minut omaki dodamo jušno osnovo, lovor in timijan.
7. Korak Omako kuhamo minimalno nekje eno uro na majhnem ognju in jo med kuhanjem tudi nekajkrat premešamo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno