Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Prava bolonjska omaka

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 24
prava bolonjska omaka

Prava bolonjska omaka, klasična italijanska mesna omaka, ki navdušuje ljudi po celem svetu. Različic bolonjske omake je ogromno, ampak danes vam predstavljamo recept za pravo italijansko bolonjsko omako.


Nasvet:

*za 4 osebe

**Če vam ni všeč prisotnost popražene čebule in česna lahko uporabite mleti česen in mleto čebulo

***Za pripravo jušne osnove lahko uporabite našo začimbno mešanico.



Seveda pa priporočamo, da jo kuhate do nekje dveh ur, saj je ključ do dobre prave bolonjske omake prav dolg čas kuhanja, ki poskrbi za izjemen okus in mehko meso. Definitivno pa verjamemo, da boste s to pravo bolonjsko omako pričarali okus Italije in svoje domače navdušili.


Recept je prispevala Vesna.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • nož
  • deska
  • žlica
  • skodelica
  • majhna posodica
  • merilna posoda
  • visoka ponev
  • kuhalnica
  • čajna žlička
  • drobilec za česen
  • lupilec
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Najprej olupimo česen in čebulo, čebulo nato sesekljamo na drobno, česen pa zdrobimo v majhno posodico z drobilcem za česen.
2
Korenček operemo, olupimo in narežemo na manjše koščke, steblo zelene pa prav tako operemo in narežemo na manjše koščke.
3
V visoko ponev nalijemo malo olja in ga dobro segrejemo. Ko je ponev vroča dodamo mleto meso in ga dobro prepražimo, vmes ga začinimo s soljo in poprom. Mesu dodamo čebulo, česen, korenček in zeleno ter vse skupaj pražimo nekaj minut.
4
Sesekljamo konzervirane paradižnike in jih dodamo v omako skupaj s sokom, ki je ostal v konzervi.
5
Segrevamo omako, da le-ta zavre in jo nato zalijemo z rdečim vinom.
6
Čez par minut omaki dodamo jušno osnovo, lovor in timijan.
7
Omako kuhamo minimalno nekje eno uro na majhnem ognju in jo med kuhanjem tudi nekajkrat premešamo.

Vrhunski BAM izdelki

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,66 €
Skupaj:
16,60 €14,94 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno