Sestavine:
- nož
- deska
- žlica
- skodelica
- majhna posodica
- merilna posoda
- visoka ponev
- kuhalnica
- čajna žlička
- drobilec za česen
- lupilec
- 500 g mlete govedine
- 1 čebula**
- 2 korenčka
- steblo zelene
- 2 stroka česna ali BAM česen v prahu
- olje
- 400 g konzerviranih paradižnikov
- 150 ml rdečega vina
- 2 lovorjeva lista
- 1 žlička timijana
- 150 ml goveje jušne osnove***
- sveže mleti poper
- sol
Navodila za uporabo:
1
Najprej olupimo česen in čebulo, čebulo nato sesekljamo na drobno, česen pa zdrobimo v majhno posodico z drobilcem za česen.
2
Korenček operemo, olupimo in narežemo na manjše koščke, steblo zelene pa prav tako operemo in narežemo na manjše koščke.
3
V visoko ponev nalijemo malo olja in ga dobro segrejemo. Ko je ponev vroča dodamo mleto meso in ga dobro prepražimo, vmes ga začinimo s soljo in poprom. Mesu dodamo čebulo, česen, korenček in zeleno ter vse skupaj pražimo nekaj minut.
4
Sesekljamo konzervirane paradižnike in jih dodamo v omako skupaj s sokom, ki je ostal v konzervi.
5
Segrevamo omako, da le-ta zavre in jo nato zalijemo z rdečim vinom.
6
Čez par minut omaki dodamo jušno osnovo, lovor in timijan.
7
Omako kuhamo minimalno nekje eno uro na majhnem ognju in jo med kuhanjem tudi nekajkrat premešamo.