Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Piščančja obara z žličniki

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
piscancja obara z zlicniki

Ste vedeli, da piščančji obari po domače rečemo tudi "ajmoht"? Obara je dragocena jed, ki jo lahko jemo v kateremkoli letnem času. Sestavljena je iz lokalne zelenjave in piščančjega mesa, božansko aromatičnost pa ji doda pestra mešanica začimb.

Recept za piščančjo obaro z žličniki se prenaša iz roda v rod in ostaja večen. Kuhano lahko postrežemo s kosom svežega kruha, odličnega, morda še bolj intenzivnega okusa pa bo tudi naslednji dan! Če jo skuhamo v večji količini, jo lahko vlijemo v manjše posodice in porcije zamrznemo.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Piščančja obara z žličniki

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 500 g moke
  • 400 ml vode
  • 2 žlici olja

Navodila za uporabo:

1. Korak Piščančje meso v kockah operemo, stresemo v posodico, ga pokapljamo z olivnim oljem in začinimo z začimbno mešanico za perutnino. Mariniranega za dve uri postavimo v hladilnik, lahko pa to storimo že večer prej in tako pohitrimo postopek, ko se lotimo priprave piščančje obare. Ko se dodobra prepoji z začimbami, ga zlato-rjavo popečemo ter ga odstavimo z ognja.
2. Korak V lonec stresemo na kolobarje narezano korenje, na kocke narezano steblo zelene in gomolj peteršilja ter pražimo deset minut.
3. Korak V lonec vrnemo pečenega piščanca, posolimo, popopramo, dodamo BAM česen in čebulo v prahuBAM peteršiljBAM sladko papriko ter zalijemo z vodo. Dodamo še jušno kocko, ki jo vmešamo v obaro. Na zmernem ognju kuhamo približno 30 minut. V obaro s pomočjo žlice dodamo pripravljene žličnike ter grah iz konzerve (ali svež, na zob skuhan grah), dodamo BAM majaron in jo kuhamo še približno deset minut.
1. Korak V globji posodi razžvrkljamo jajci, olje ter premešamo. Dodamo vodo, nato postopoma vsipamo moko. Po potrebi dolijemo še malo vode ali dodamo še malo moke (če je pregosto oziroma preredko). Temeljito premešamo, da je testo brez grudic. Preden žličnike vmešamo v obaro, pustimo testo petnajst minut počivati.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,95 €
Skupaj:
17,55 €

O avtorju

Teja .
Vsebinski marketing
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno