Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pikantna paradižnikova omaka

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 13
pikantna paradiznikova omaka

Vsi vemo, kako je, ko prideš po dolgem dnevu domov in je vse, kar potrebuješ, skleda testenin z okusno omako. Nič ni boljšega kot domača paradižnikova omaka, ki je pripravljena v istem času, kot so kuhane testenine. Ne samo, da jo je izjemno preprosto pripraviti, ampak je tudi tako dobra, da se je boste poslužili več kot le enkrat. Sestavine so najverjetneje vedno na razpolago, za pripravo pa ni nobene znanosti. Pogrela bo tako vaše telo kot srce.




Še nekaj nasvetov:


Rdečo čebulo lahko zamenjate z belo čebulo, a je okus rdeče čebule močnejši in boljši. Svetujem tudi, da uporabite kvalitetnejšo mezgo, ki je bolj aromatična. Tako bo omaka veliko boljšega okusa.   


Recept je prispevala Vita.



Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • nož
  • desko za rezanje
  • žličko
  • ponev
  • kuhalnico
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 0.5 l paradižnikove mezge
  • 1 žlička origana
  • 1 žlička bazilike
  • 1 žlička timijana
  • 1 žlička kajenskega popra
  • 1 žlička soli
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Čebulo na drobno nasekljamo.
2
V ponev damo olivno olje in ga zalijemo z malo vode, toliko da pokrijemo dno ponve.
3
Segrevamo, dokler ne začne izhlapevati in vreti.
4
V ponev damo nasekljano čebulo in pražimo, dokler vsa voda ne izhlapi in se čebula ne zmehča. Če želimo, jo lahko še malo popražimo, da porjavi, a ni potrebe. 
5
Zalijemo z mezgo, dodamo začimbe in sol, dobro pomešamo, malo povremo, da se malenkost zgosti in da se vsi okusi pomešajo. 
6
Omaka je pripravljena!
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno