Sestavine:
- 1 pečenka iz celega rebra (lahko uporabite rebro brez kosti ali s kostmi)
- 4 žlice olivnega olja
- ščep soli
- 4 žlice barvnega popra
- 3 vejice rožmarina
- 3 vejice timijana
- ščep mletega česna
- po želji še BAM BBQ: Über Alles
Recept je različica prvovrstnih rebr, ki so tako dobra naslednji dan, narezana hladno kar iz hladilnika. Toplo ga lahko postrežemo na krožniku s krompirjem, gobami in brstičnim ohrovtom.
To je lahko jedilnik, ki za vašo božično večerjo.
"Prvovrstno pečeno rebro" zveni impresivno in tudi je. Ampak ne se prestrašiti! V tem primeru impresivno ne pomeni nujno, da to pomeni zapleteno ali težko.
Najboljši prijatelj, ki ga lahko imate, ko pečete lep kos govejega mesa, je zanesljiv termometer za meso: to je najboljše zavarovanje pred prekuhanjem.
Pomembno: Uporabite termometer za meso! Časi kuhanja se lahko zelo razlikujejo.
Sestavine ustrezajo za 12 kosov pečenih govejih rebr.
Rebrni hrbet prerežemo na pol. Tako poskrbimo za bolj nadzorovano/enakomerno kuhanje.
Obe polovici prepražimo na olivnem olju in na zelo močnem ognju do lepe temno zlate barve. Trobarvna zrna popra damo v vrečko, zrnje paprike zdrobimo z valjarjem. Z rožmarina in timijana olupimo liste. Zmešajmo sol, zdrobljen poper v zrnu, liste rožmarina, lističe timijana in česen.
Meso prelijemo z olivnim oljem in posujemo z mešanico začimb. Pečemo 20-30 minut na 260 °C, nato zmanjšamo temperaturo na 150 °C in pečemo še 20 do 30 minut oziroma dokler termometer za meso ne zabeleži 125 stopinj za srednje pečeno meso. OPOMBA: Če želite, da je meso bolj pečeno, ga pustite v pečici dlje. Pečena rebra postrežemo.