Sestavine:
- 1 pečenka iz celega rebra (lahko uporabite rebro brez kosti ali s kostmi)
- 4 žlice olivnega olja
- ščep soli
- 4 žlice barvnega popra
- 3 vejice rožmarina
- 3 vejice timijana
- ščep mletega česna
- po želji še BAM BBQ: Über Alles
Recept je različica prvovrstnih rebr, ki so tako dobra naslednji dan, narezana hladno kar iz hladilnika. Toplo ga lahko postrežemo na krožniku s krompirjem, gobami in brstičnim ohrovtom.
To je lahko jedilnik, ki za vašo božično večerjo.
"Prvovrstno pečeno rebro" zveni impresivno in tudi je. Ampak ne se prestrašiti! V tem primeru impresivno ne pomeni nujno, da to pomeni zapleteno ali težko.
Najboljši prijatelj, ki ga lahko imate, ko pečete lep kos govejega mesa, je zanesljiv termometer za meso: to je najboljše zavarovanje pred prekuhanjem.
Pomembno: Uporabite termometer za meso! Časi kuhanja se lahko zelo razlikujejo.
Sestavine ustrezajo za 12 kosov pečenih govejih rebr.