Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pečena goveja rebra za božično večerjo

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0
nismo prepricani ce je v bozicnem casu kaj bolj posebnega in okusnega od cudovitega odlicno kuhanega kosa govedine

Nismo prepričani, če je v božičnem času kaj bolj posebnega in okusnega od čudovitega, odlično kuhanega kosa govedine.

Recept je različica prvovrstnih rebr, ki so tako dobra naslednji dan, narezana hladno kar iz hladilnika. Toplo ga lahko postrežemo na krožniku s krompirjem, gobami in brstičnim ohrovtom.

To je lahko jedilnik, ki za vašo božično večerjo.

"Prvovrstno pečeno rebro" zveni impresivno in tudi je. Ampak ne se prestrašiti! V tem primeru impresivno ne pomeni nujno, da to pomeni zapleteno ali težko.

Najboljši prijatelj, ki ga lahko imate, ko pečete lep kos govejega mesa, je zanesljiv termometer za meso: to je najboljše zavarovanje pred prekuhanjem.

Pomembno: Uporabite termometer za meso! Časi kuhanja se lahko zelo razlikujejo.

Sestavine ustrezajo za 12 kosov pečenih govejih rebr.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pečena goveja rebra za božično večerjo

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0

Sestavine:

  • 1 pečenka iz celega rebra (lahko uporabite rebro brez kosti ali s kostmi)
  • 4 žlice olivnega olja
  • ščep soli
  • 4 žlice barvnega popra
  • 3 vejice rožmarina
  • 3 vejice timijana
  • ščep mletega česna
  • po želji še BAM BBQ: Über Alles

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 260 °C.
2. Korak

Rebrni hrbet prerežemo na pol. Tako poskrbimo za bolj nadzorovano/enakomerno kuhanje.

3. Korak

Obe polovici prepražimo na olivnem olju in na zelo močnem ognju do lepe temno zlate barve. Trobarvna zrna popra damo v vrečko, zrnje paprike zdrobimo z valjarjem. Z rožmarina in timijana olupimo liste. Zmešajmo sol, zdrobljen poper v zrnu, liste rožmarina, lističe timijana in česen.

4. Korak

Meso prelijemo z olivnim oljem in posujemo z mešanico začimb. Pečemo 20-30 minut na 260 °C, nato zmanjšamo temperaturo na 150 °C in pečemo še 20 do 30 minut oziroma dokler termometer za meso ne zabeleži 125 stopinj za srednje pečeno meso. OPOMBA: Če želite, da je meso bolj pečeno, ga pustite v pečici dlje. Pečena rebra postrežemo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno