Sestavine:
- kozica
- čajna žlička
- metlica
- žlica
- merilna posoda
- 200 ml kečapa
- 100 ml vode
- 60 ml jabolčnega kisa
- 2 žlici rjavega sladkorja
- žlica čebule v prahu
- žlica BAM česna v prahu
- polovičko čajne žličke kajenskega popra
- čajna žlička sladke dimljene paprike
- žlička soli
- 2 žlici gorčice
- četrtino čajne žličke čilija v prahu (po želji)
Navodila za uporabo:
1
Najprej si vse sestavine izmerimo in pripravimo tako, da imamo vse pri roki.
2
V kozico nalijemo vodo, kateri dodamo najprej kečap, gorčico, jabolčni kis in rjavi sladkor. Te sestavine dobro premešamo in jim dodamo še suhe začimbe, čebulo v prahu, česen v prahu, kajenski poper, sladko dimljeno papriko, sol in po želji tudi čili v prahu.
3
Vse skupaj z metlico dobro premešamo in počasi segrevamo za približno 20 minut.
4
Nato omako pustimo, da se popolnoma ohladi in le-to nalijemo v posodico ter damo v hladilnik.