Falafel so okusne kroglice iz čičerike in zelišč, ki jih najdemo v bližnjevzhodni kuhinji.
Falafel je jed, ki se odlično obnese v zavitkih, pitah, sendvičih ali solatah. Danes z vami delimo recept, kako pripraviti falafel kroglice s čičeriko in rdečo čili omako.
Najpomembnejša stvar pri pripravi falafla so... ZELIŠČA in ZAČIMBE. Okusnega falafla brez teh sestavin ne bo.
Tradicionalni falafel je narejen iz zmlete čičerike ali fižola, zelišč in začimb. Zmes za falafel nato oblikujemo v kroglice ali polpetke in jih globoko ocvremo, da dobimo teksturo kroglice, ki je na zunaj hrustljava, znotraj pa mehka, kot ocvrtki.
Falafel lahko pripravimo na tri načine: lahko ga ocvremo, spečemo v pečici ali popečemo v ponvi.
Ostale trike in nasvete, kako pripraviti falafel kroglice, si lahko preberete tukaj.
Sestavine recepta zadostujejo za 18 falaflov.
Pripravimo lahko tudi: