Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Falafel s čičeriko in čili omako

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • Št. sestavin: 13
    falafel s ciceriko in cili omako

    Falafel so okusne kroglice iz čičerike in zelišč, ki jih najdemo v bližnjevzhodni kuhinji.


    Falafel
    je jed, ki se odlično obnese v zavitkih, pitah, sendvičih ali solatah. Danes z vami delimo recept, kako pripraviti falafel kroglice s čičeriko in rdečo čili omako.


    Najpomembnejša stvar pri pripravi falafla so... ZELIŠČA in ZAČIMBE. Okusnega falafla brez teh sestavin ne bo.


    Tradicionalni falafel je narejen iz zmlete čičerike ali fižola, zelišč in začimb. Zmes za falafel nato oblikujemo v kroglice ali polpetke in jih globoko ocvremo, da dobimo teksturo kroglice, ki je na zunaj hrustljava, znotraj pa mehka, kot ocvrtki.


    Falafel
    lahko pripravimo na tri načine: lahko ga ocvremo, spečemo v pečici ali popečemo v ponvi.


    Ostale trike in nasvete, kako pripraviti falafel kroglice, si lahko preberete tukaj. 


    Sestavine recepta zadostujejo za 18 falaflov. 

    Pripravimo lahko tudi:


    BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

    Falafel s čičeriko in čili omako

    • Čas priprave: 45 min
    • Težavnost:
      • Št. sestavin: 13

      Sestavine:

      • 240 g suhe čičerike, namočene čez noč (ne uporabljajte tiste v pločevinki)
      • ena nasekljana čebula
      • 25 g nasekljanega peteršilja
      • 15 g koriandra
      • rdeča čili omaka
      • 3 stroki česna
      • 1 žlička kumine
      • 1 žlička soli
      • 1/2 žličke kardamoma
      • 1/4 žličke črnega popra
      • 2 žlici čičerikove moke
      • 1/2 žličke sode bikarbone
      • avokadovo ali drugo olje za cvrtje

      Navodila za uporabo:

      1. Korak

      Večer prej posušeno čičeriko namočimo v vodi. Prepričamo se, da voda pokrije čičeriko za 2-3 cm, saj se bo količina suhe čičerike potrojila.

      2. Korak

      Čičeriko odcedimo in speremo ter jo dodamo v skledo skupaj s čebulo, peteršiljem, korianderjem, poprom, česnom, kumino, soljo, kardamomom in črnim poprom.


      3. Korak

      Mešamo toliko časa, da mešanica postane podobna teksturi grobega peska. Mešanici za falafel dodamo čičerikovo moko in sodo bikarbono. Premešamo, nato pokrijemo in zmes postavimo v hladilnik za 30 minut do ene ure.

      4. Korak

      Z rokami, držalom za sladoledne kepice ali žlico za falafle oblikujete falafel v kroglice ali polpetke. Če je zmes premokra, lahko dodamo še eno žlico čičerikove moke. Če je preveč suha in drobljiva, lahko dodamo žličko ali dve vode ali limoninega soka.

      5. Korak

      Ko so kroglice za falafle oblikovane, jih ocvremo. Približno 3 cm olja v lonec na srednjem ognju. Falafel cvremo v serijah (približno 6-8 naenkrat) 1-2 minuti oziroma do zlate barve.

      6. Korak

      Falafel postrežemo takoj, medtem ko je zunaj še topel in hrustljav.

      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima

      Že poznaš naš YouTube kanal?

      Novice
      Recepti
      Aktualno
      Novice
      Recepti
      Aktualno