Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Falafel s smetanovo omako in riž po kitajsko

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
falafel s smetanovo omako in riz po kitajsko

Tokrat sem za kosilo pripravil falafel in okusno smetanovo omako. Zraven sem pripravil riž po kitajsko. Ker sem riž na tak način enkrat že pripravil, je postopek za pripravo riža hitreje opisan. Natančnejši postopek lahko preberete TUKAJ.


*Količine za 4 osebe


Ko pripravimo riž, falafle in smetanovo omako, serviramo na krožnik. Zraven se dobdo prileže še zelena solata s fižolom.


Pa dober tek!  


Pripravimo lahko tudi:

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Falafel s smetanovo omako in riž po kitajsko

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • tri skodelice riža
  • štiri in pol skodelice vode
  • mešanica za falafle
  • 260 ml vode
  • smetana za kuhanje
  • sir, ki se dobro topi
  • drobnjak (če nimate svežega, lahko uporabite posušenega)
  • poper
  • sol
  • sezamova semena (po želji)

Navodila za uporabo:

1. Korak

V posodo dodamo želeno količino riža.

2. Korak Dolijemo mrzlo vodo in z roko premešamo.
3. Korak Odlijemo vodo in postopek ponovimo še dvakrat (pri zadnjem odlivanju bi voda morala biti že precej bistra).
4. Korak Dolijemo eno in pol skodelico vode na eno skodelico riža.
5. Korak Postavimo na kuhalnik, pokrijemo in na najvišji temperaturi zavremo.
6. Korak Ko zavre, zmanjšamo na nižjo temperaturo in pustimo, da se kuha še 15 minut.
7. Korak Po petnajstih minutah ugasnemo kuhalnik. Posode ne odkrijemo.
8. Korak Pustimo stati še 5 minut.
9. Korak Riž je pripravljen.
1. Korak

Zavremo 260 ml vode.

2. Korak Odmaknemo vodo in dodamo celotno mešanico za falafle.
3. Korak Premešamo in pustimo 15 minut, da nabrekne.
4. Korak Oblikujemo 15 do 17 falafel kroglic (velikost čajne žličke). Da se masa ne prijemlje na roke, jih prej zmočimo.
5. Korak Po želji jih posujemo s sezamovi semeni.
6. Korak Segrejemo pečico na 200 °C (če pečica omogoča, uporabimo program z ventilacijo).
7. Korak Pekač s kroglicami damo v pečico za 15 minut.
8. Korak Med pečenjem kroglice nekajkrat obrnemo, da so na koncu enakomerno zapečene.
1. Korak

Nasekljamo svež drobnjak. Če ga nimamo, lahko pa uporabimo tudi posušenega.

2. Korak V kozici segrejemo smetano za kuhanje.
3. Korak Dodamo sir, drobnjak ter sol in poper.
4. Korak Kuhamo na majhni temperaturi in mešamo, dokler se ves sir ne stopi.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno