Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Čufti v paradižnikovi omaki

  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
cufti v paradiznikovi omaki
Čufti ali mesne kroglice v paradižnikovi omaki so zelo priljubljena jed pri otrocih. Božansko mehke mesne kroglice nikogar ne pustijo hladnega. Da bodo čufti v omaki še boljši, jih potresite še z ribanim parmezanom, ko bodo že na krožniku.


 
Nasvet:
Nekateri kuharji omaki radi dodajo tudi žajbelj ali rožmarin.

Čufte v paradižnikovi omaki postrezite s pire krompirjem, kruhovimi cmoki, testeninami, rižem, rezino kruha ali pa kar samostojno, s skledo solate.

Če vam po kosilu ostane omaka s čufti, jo shranite v zamrzovalnik za drugič.

Namesto vode, pri pripravi omake, lahko uporabite bistro govejo juho.



Recept je prispevala Monika.



Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Čufti v paradižnikovi omaki

  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • 350 g mletega mešanega mesa
  • 1-2 žlici surovega riža
  • 1 srednjo čebulo
  • 2 stroka česna
  • 1 jajce
  • Sol
  • Poper
  • Žlica drobtin
  • Peteršilj
  • Majaron
  • Muškatni orešček
  • Moka za oblikovanje kroglic

Navodila za uporabo:

1. Korak Olupljeno in sesekljano čebulo popražite na olivnem olju.
2. Korak Ko čebula postekleni in se rahlo rjavo obarva, ji dodajte riž in sesekljan česen.
3. Korak Premešajte in popražite le toliko, da česen zadiši.
4. Korak Zalijte z deci vode, premešajte in pokrijte, da se riž skuha.
5. Korak Medtem ko se skuhan riž hladi, mletemu mesu dodajte sol, peteršilj, majaron in muškatni orešček.
6. Korak Primešajte še ohlajen riž in surovo jajce.
7. Korak Z dlanmi dobro premešajte sestavine in oblikujte enakomerno velike kroglice. Vsako povaljajte v moki.
8. Korak Na veliki, visoki ponvi pogrejte žlico ali dve olivnega olja in na hitro popražite mesne kroglice z vseh strani.
9. Korak Kroglic naj bo na ponvi le toliko, da je ponev polna in nič več. Ko jih obračate, bodite previdni, da vam ne razpadejo, ker so dokaj rahle zaradi riža.
10. Korak Popečene kroglice iz ponve preložite na krožnik.
11. Korak V ponev stresite olupljeno in sesekljano čebulo in jo popražite. Dodajte še mezgo, koncentrat, vodo in začimbe.
12. Korak Posebej zmešajte moko z malo vode, da preprečite nastanek grudic in jo vmešajte v ostale sestavine.
13. Korak Ko omaka zavre, jo dobro premešajte in vanjo dodajte popražene mesne kroglice.
14. Korak Kroglice naj bodo pokrite z omako, da se bodo lepo skuhale.
15. Korak Omako kuhate 30 minut.
16. Korak Vmes jo parkrat previdno premešajte z manjšo žlico, da se kroglice odlepijo od dna ponve, vendar ne razpadejo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,88 €
Skupaj:
7,92 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno