Čufti ali mesne kroglice v paradižnikovi omaki so zelo priljubljena jed pri otrocih. Božansko mehke mesne kroglice nikogar ne pustijo hladnega. Da bodo čufti v omaki še boljši, jih potresite še z ribanim parmezanom, ko bodo že na krožniku.
Nasvet:
Nekateri kuharji omaki radi dodajo tudi žajbelj ali rožmarin.
Čufte v paradižnikovi omaki postrezite s pire krompirjem,
kruhovimi cmoki, testeninami, rižem, rezino kruha ali
pa kar samostojno, s skledo solate.
Če vam po kosilu ostane omaka s čufti, jo shranite v zamrzovalnik za drugič.
Namesto vode, pri pripravi omake, lahko uporabite bistro govejo juho.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!
Čufti v paradižnikovi omaki
Čas priprave:
1 ura 15 min
Težavnost:
Št. sestavin:
12
Sestavine:
350 g mletega mešanega mesa
1-2 žlici surovega riža
1 srednjo čebulo
2 stroka česna
1 jajce
Sol
Poper
Žlica drobtin
Peteršilj
Majaron
Muškatni orešček
Moka za oblikovanje kroglic
Navodila za uporabo:
1. Korak
Olupljeno in sesekljano čebulo popražite na olivnem olju.
2. Korak
Ko čebula postekleni in se rahlo rjavo obarva, ji dodajte riž in sesekljan česen.
3. Korak
Premešajte in popražite le toliko, da česen zadiši.
4. Korak
Zalijte z deci vode, premešajte in pokrijte, da se riž skuha.
5. Korak
Medtem ko se skuhan riž hladi, mletemu mesu dodajte sol, peteršilj, majaron in muškatni orešček.
6. Korak
Primešajte še ohlajen riž in surovo jajce.
7. Korak
Z dlanmi dobro premešajte sestavine in oblikujte enakomerno velike kroglice. Vsako povaljajte v moki.
8. Korak
Na veliki, visoki ponvi pogrejte žlico ali dve olivnega olja in na hitro popražite mesne kroglice z vseh strani.
9. Korak
Kroglic naj bo na ponvi le toliko, da je ponev polna in nič več. Ko jih obračate, bodite previdni, da vam ne razpadejo, ker so dokaj rahle zaradi riža.
10. Korak
Popečene kroglice iz ponve preložite na krožnik.
11. Korak
V ponev stresite olupljeno in sesekljano čebulo in jo popražite. Dodajte še mezgo, koncentrat, vodo in začimbe.
12. Korak
Posebej zmešajte moko z malo vode, da preprečite nastanek grudic in jo vmešajte v ostale sestavine.
13. Korak
Ko omaka zavre, jo dobro premešajte in vanjo dodajte popražene mesne kroglice.
14. Korak
Kroglice naj bodo pokrite z omako, da se bodo lepo skuhale.
15. Korak
Omako kuhate 30 minut.
16. Korak
Vmes jo parkrat previdno premešajte z manjšo žlico, da se kroglice odlepijo od dna ponve, vendar ne razpadejo.
Za pripravo čuftov v paradižnikovi omaki potrebujemo naslednje sestavine:
350 g mletega mešanega mesa
1-2 žlici surovega riža
1 srednjo čebulo
2 stroka česna
1 jajce
Sol
Poper
Žlica drobtin
Peteršilj
Majaron
Muškatni orešček
Moka za oblikovanje kroglic
Za omako:
Navodila za uporabo:
Čufte v paradižnikovi omaki pripravimo na sledeč način:
1. Korak
Olupljeno in sesekljano čebulo popražite na olivnem olju.
2. Korak
Ko čebula postekleni in se rahlo rjavo obarva, ji dodajte riž in sesekljan česen.
3. Korak
Premešajte in popražite le toliko, da česen zadiši.
4. Korak
Zalijte z deci vode, premešajte in pokrijte, da se riž skuha.
5. Korak
Medtem ko se skuhan riž hladi, mletemu mesu dodajte sol, peteršilj, majaron in muškatni orešček.
6. Korak
Primešajte še ohlajen riž in surovo jajce.
7. Korak
Z dlanmi dobro premešajte sestavine in oblikujte enakomerno velike kroglice. Vsako povaljajte v moki.
8. Korak
Na veliki, visoki ponvi pogrejte žlico ali dve olivnega olja in na hitro popražite mesne kroglice z vseh strani.
9. Korak
Kroglic naj bo na ponvi le toliko, da je ponev polna in nič več. Ko jih obračate, bodite previdni, da vam ne razpadejo, ker so dokaj rahle zaradi riža.
10. Korak
Popečene kroglice iz ponve preložite na krožnik.
11. Korak
V ponev stresite olupljeno in sesekljano čebulo in jo popražite. Dodajte še mezgo, koncentrat, vodo in začimbe.
12. Korak
Posebej zmešajte moko z malo vode, da preprečite nastanek grudic in jo vmešajte v ostale sestavine.
13. Korak
Ko omaka zavre, jo dobro premešajte in vanjo dodajte popražene mesne kroglice.
14. Korak
Kroglice naj bodo pokrite z omako, da se bodo lepo skuhale.
15. Korak
Omako kuhate 30 minut.
16. Korak
Vmes jo parkrat previdno premešajte z manjšo žlico, da se kroglice odlepijo od dna ponve, vendar ne razpadejo.