
Sestavine:
- 350 g mletega mešanega mesa
- 1-2 žlici surovega riža
- 1 srednjo čebulo
- 2 stroka česna
- 1 jajce
- Sol
- Poper
- Žlica drobtin
- Peteršilj
- Majaron
- Muškatni orešček
- Moka za oblikovanje kroglic
Navodila za uporabo:
1
Olupljeno in sesekljano čebulo popražite na olivnem olju.
2
Ko čebula postekleni in se rahlo rjavo obarva, ji dodajte riž in sesekljan česen.
3
Premešajte in popražite le toliko, da česen zadiši.
4
Zalijte z deci vode, premešajte in pokrijte, da se riž skuha.
5
Medtem ko se skuhan riž hladi, mletemu mesu dodajte sol, peteršilj, majaron in muškatni orešček.
6
Primešajte še ohlajen riž in surovo jajce.
7
Z dlanmi dobro premešajte sestavine in oblikujte enakomerno velike kroglice. Vsako povaljajte v moki.
8
Na veliki, visoki ponvi pogrejte žlico ali dve olivnega olja in na hitro popražite mesne kroglice z vseh strani.
9
Kroglic naj bo na ponvi le toliko, da je ponev polna in nič več. Ko jih obračate, bodite previdni, da vam ne razpadejo, ker so dokaj rahle zaradi riža.
10
Popečene kroglice iz ponve preložite na krožnik.
11
V ponev stresite olupljeno in sesekljano čebulo in jo popražite. Dodajte še mezgo, koncentrat, vodo in začimbe.
12
Posebej zmešajte moko z malo vode, da preprečite nastanek grudic in jo vmešajte v ostale sestavine.
13
Ko omaka zavre, jo dobro premešajte in vanjo dodajte popražene mesne kroglice.
14
Kroglice naj bodo pokrite z omako, da se bodo lepo skuhale.
15
Omako kuhate 30 minut.
16
Vmes jo parkrat previdno premešajte z manjšo žlico, da se kroglice odlepijo od dna ponve, vendar ne razpadejo.