Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Kako dolgo kuhamo čufte?

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
kako dolgo kuhamo cufte

Mesne kroglice so majhne, okrogle kroglice iz mletega mesa, ki jih zmešamo z drobtinami, jajci, začimbami in drugimi zelišči. Mesne kroglice ali čufti so priljubljena jed v številnih kuhinjah po vsem svetu, vključno z italijansko, švedsko in bližnjevzhodno kuhinjo.

Mesne kroglice lahko pripravimo iz različnih vrst mesa, kot je goveje, svinjsko, piščančje ali jagnječje, odvisno od recepta in okusov. Lahko jih pripravimo na različne načine: lahko jih ocvremo, spečemo ali dušimi v paradižnikovi omaki.

Mesne kroglice pogosto postrežemo kot glavno jed ali prilogo, zraven pa dodamo testenine, riž, zelenjavo ali pa jih postrežemo v sendviču. Začinimo jih lahko na različne načine, da dobimo različne okuse in teksture, zato so vsestranska in priljubljena jed v številnih kulturah.

1. Kako dolgo kuhamo čufte?


Čas kuhanja mesnih kroglic ali čuftov se lahko razlikuje glede na velikost kroglic in način kuhanja. Na splošno velja, da bodo majhne ali srednje velike mesne kroglice kuhane po približno 15 do 20 minutah, medtem ko bodo kuhanje večjih mesnih kroglic trajalo med 25 do 30 minut ali več.

Upoštevajte, da se lahko čas kuhanja razlikuje glede na vrsto uporabljenega mesa, recept in način kuhanja, zato je vedno dobro, da se za navodila glede časa in temperature kuhanja obrnete na zaupanja vreden recept.

2. Mesne kroglice so razpadle. Zakaj? 


Zagotovo se vam je že zgodile, da so lepe okrogle mesne kroglice izgubile svojo obliko in me kuhanjem kar razpadle. Nič hudega, naj vam povemo, da niste edini in da je kar dejavnikov, ki lahko vplivajo na to, da čufti med pripravo razpadejo.

Mesno mešanico dobro ohladimo. Če mesno mešanico pred oblikovanjem mesnih kroglic ohladimo, se med kuhanjem strdi in "zakrkne" in tako ohrani svojo obliko.

Uporabimo dovolj vezivnih sestavin. Da bi mesne kroglice držale skupaj, potrebujejo vezivo, kot so jajca ali drobtine. Če v receptu ni dovolj teh sestavin, lahko mesne kroglice med kuhanjem razpadejo.

Mesa ne mešamo preveč. Zaradi pretiranega mešanja lahko mesna zmes postane trda in razpade. Pomembno je, da mesno zmes premešamo le toliko, da se sestavine povežejo in oblikujejo mesne kroglice.

Pusto meso? Pri uporabi pustega mesa, kot sta puran ali piščanec, je lahko povezovanje težje kot pri bolj mastnem mesu, kot sta mleta govedina ali svinjina. Če se odločimo za uporabo pustega mesa, moramo uporabiti več vezivnih sestavin, saj lahko s tem nadomestimo pomanjkanje maščobe.

Kuhanje pri previsoki temperaturi. Pri kuhanju mesnih kroglic pri previsoki temperaturi se lahko zgodi, da se na zunanji strani prehitro skuhajo in razpadejo, še preden je notranjost popolnoma kuhana. Mesne kroglice je najbolje kuhati na srednji ali nižji temperaturi, da se enakomerno skuhajo in ohranijo svojo obliko.

3. Kaj postrežemo ob mesne kroglice ali čutfe?

Mesne kroglice pogosto postrežemo s testeninami in paradižnikovo omako, kot so špageti ali rigatoni. K mesnim kroglicam se lahko dobro prileže tudi preprosta priloga iz testenin s česnom in oljčnim oljem ali česnov kruh.

Pečena zelenjava, kot so šparglji, brstični ohrovt ali korenje, so lahko zdrava in aromatična priloga, ki dopolnjuje mesne kroglice.

Kremni pire krompir je lahko prav prijetna priloga k mesnim kroglicam, še posebej, če jih postrežemo z omako. 

K mesnim kroglicam se odlično prileže tudi priloga iz riža ali kuskusa. Riž ali kuskus lahko začinimo z zelišči ali začimbami, ki dopolnjujejo jed.


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,56 €
Skupaj:
14,04 €

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno