Čufti v omaki
Čas priprave:
1 ura
Težavnost:
1
Št. sestavin:
16
|
|
Čufti v omaki po tem receptu bodo neverjetno mehki, sočni, nikoli suhi. Čufti v omaki navdušijo tudi s prilogo pire krompirja ali testenin.
Čufti v omaki bodo dobri, če bomo pri pripravi uporabili čim več svežih sestavin. Sveže meso, sveža zelišča, sveže krušne drobtine, sveže aromatične snovi. Vsem tem svežim sestavinam dodamo še staran parmezan.
A, seveda, z dobrim razlogom.
Da pa čufti v omaki res dosežejo svoj okus, uporabimo mešanico mesa. Ponavadi in najpogosteje uporabljamo govedino in svinjino, ker nam je to najbolj dostopno in ima najbolj ugodno ceno. Če pa lahko dobite teletino, uporabite mešanico 1/3 govedine, 1/3 svinjine in 1/3 teletine.
Ko nastajajo čufti v omaki, nikoli ne uporabljajmo mesa z nizko vsebnostjo maščob, maščoba bo čutfe zmehčale kar pa vodi v nevarnost, da čufti razpadejo.
Ustrezno aromatiziramo in začinimo mešanico. Čufti v omaki bodo popolni, če jim dodamo zelišča, česen in čebulo! Vse to jim daje tisti slasten italijanski okus, po katerem hrepenimo.
Pomembno je tudi, da ne preskočimo soli in popra.
Da bodo čufti vlažni in sočni, uporabimo tekočino. Priporočamo mleko in ne vode. Polnomastno mleko doda več okusa kot voda.
Za vezavo uporabimo dovolj jajc. Brez jajc se bodo mesne kroglice razpadle, še posebej, če pripravljamo čufte v omaki. Še nekaj nasvetov, da čufti ne bodo razpadli, čaka tukaj.