Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Čufti v omaki

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
cufti v omaki

Čufti v omaki po tem receptu bodo neverjetno mehki, sočni, nikoli suhi. Čufti v omaki navdušijo tudi s prilogo pire krompirja ali testenin.

Čufti v omaki bodo dobri, če bomo pri pripravi uporabili čim več svežih sestavin. Sveže meso, sveža zelišča, sveže krušne drobtine, sveže aromatične snovi. Vsem tem svežim sestavinam dodamo še staran parmezan.

A, seveda, z dobrim razlogom.

Da pa čufti v omaki res dosežejo svoj okus, uporabimo mešanico mesa. Ponavadi in najpogosteje uporabljamo govedino in svinjino, ker nam je to najbolj dostopno in ima najbolj ugodno ceno. Če pa lahko dobite teletino, uporabite mešanico 1/3 govedine, 1/3 svinjine in 1/3 teletine.

Ko nastajajo čufti v omaki, nikoli ne uporabljajmo mesa z nizko vsebnostjo maščob, maščoba bo čutfe zmehčale kar pa vodi v nevarnost, da čufti razpadejo.

Ustrezno aromatiziramo in začinimo mešanico. Čufti v omaki bodo popolni, če jim dodamo zelišča, česen in čebulo! Vse to jim daje tisti slasten italijanski okus, po katerem hrepenimo.

Pomembno je tudi, da ne preskočimo soli in popra.

Da bodo čufti vlažni in sočni, uporabimo tekočino. Priporočamo mleko in ne vode. Polnomastno mleko doda več okusa kot voda.

Za vezavo uporabimo dovolj jajc. Brez jajc se bodo mesne kroglice razpadle, še posebej, če pripravljamo čufte v omaki. Še nekaj nasvetov, da čufti ne bodo razpadli, čaka tukaj.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Čufti v omaki

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 3 stroki česna, sesekljani
  • 1 lovorjev list
  • 1/2 žličke rdeče paprike v prahu
  • 2 žlici (30 ml) olivnega olja
  • 780 ml pelatov
  • 2 rezini belega kruha
  • 60 ml mleka
  • 450 g mlete teletine
  • 150 g sveže naribanega parmezana
  • 1 jajce
  • 1 strok česna, drobno sesekljan
  • 10 g sesekljanega ploščatega peteršilja
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke mletega komarčka
  • 1/4 žličke origana
  • 1/4 žličke rdeče paprike v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak

V veliki ponvi na srednje močnem ognju na olju rahlo popečemo česen z lovorjevim listom in rdečo papriko. Dodamo paradižnik in dušimo 30 minut. Začinimo s soljo in poprom. 

1. Korak

V veliki ponvi na srednje močnem ognju na olju rahlo popečemo česen z lovorjevim listom in rdečo papriko. Dodamo paradižnik in dušimo 30 minut. Začinimo s soljo in poprom. 

2. Korak

Kruh zdrobimo v krušne drobtine. V večji skledi krušne drobtine namočimo v mleku za 5 minut. Dodamo preostale sestavine in z rokami dobro premešamo.

3. Korak

Z rahlo naoljenimi rokami oblikujemo vsako mesno kroglico.

4. Korak

Mesne kroglice damo v paradižnikovo omako, pokrijemo in kuhamo 10 minut na srednje nizkem ognju, med kuhanjem jih nekajkrat obrnemo.

5. Korak

Odkrijemo in nadaljujemo s kuhanjem 10 minut oziroma dokler čufti niso kuhani.

6. Korak

Čufti v omaki se odlično razumejo s pire krompirjem ali testeninami.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno