Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Butter chicken ali piščanec v masleni jogurtovi omaki

  • (1)
  • Čas priprave:
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
butter chicken ali piscanec v masleni jogurtovi omaki

Butter chicken ali piščanec v masleni omaki je klasična indijska jed, ki združuje bogate arome in nežnost piščanca, kuhano v kremasti paradižnikovi omaki.


Za ta recept uporabite dve posebni mešanici začimb, BAM Madras Curry in BAM Garam Masala, ki jedi dodata še dodatno globino in kompleksnost okusov. BAM Madras Curry prinaša toplino in rahlo pikantnost, medtem ko dodaja BAM Garam Masala bogate, aromatične note.


Skupaj ustvarjata harmonijo okusov, ki butter chicken dvignejo na povsem novo raven. Spodaj je recept, ki bo vašo kuhinjo napolnil z dišečimi aromami in zagotovo navdušil vse, ki imajo radi indijsko kuhinjo.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Butter chicken ali piščanec v masleni jogurtovi omaki

  • Čas priprave:
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak V skledi zmešajte jogurt, 1 žlico BAM Madras Curry začimbe, ½ žlice BAM Garam Masala začimbe in malo soli. Dodajte piščančje kose in premešajte, da se marinada enakomerno razporedi. Pokrijte in pustite marinirati v hladilniku vsaj 1 uro, še bolje čez noč.
2. Korak Piščančje kose vzemite iz marinade in jih na srednje visoki temperaturi pecite na rastlinske olju v ponvi, dokler niso zlato rjavi z vseh strani. Nato jih odstranite iz ponve in postavite na stran.
3. Korak V isti ponvi stopite maslo. Dodajte čebulo in česen ter pražite, dokler ne postaneta mehka in zlato rjava. Dodajte preostalo žlico BAM Madras Curry začimbe in ½ žlice BAM Garam Masala začimbe. Pražite 1 minuto.
4. Korak Dodajte paradižnik in dobro premešajte. Pustite, da omaka zavre, nato zmanjšajte ogenj in kuhajte 10 minut.
5. Korak Dodajte pečene piščančje kose nazaj v ponev. Prelijte z omako, pokrijte in kuhajte na nizki temperaturi 20 minut, da se okusi prepojijo in piščanec postane popolnoma mehak.
6. Korak Po 20 minutah kuhanja vmešajte smetano in kuhajte še nekaj minut, dokler se omaka ne zgosti. Po potrebi prilagodite začimbe.
7. Korak Butter chicken postrezite vroč, okrasite ga lahko s svežim koriandrom. Idealna priloga je basmati riž ali naan kruh, ki odlično dopolnjuje kremasto teksturo in bogate okuse jedi.

O avtorju

Ana F.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno