Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

BBQ omaka v burgerju z nacufanimi gobami

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
pripravimo vegansko razlicico burgerja z nacufano svinjino svinjino zamenjamo za gobe in zacinimo preprosto

Pripravimo vegansko različico burgerja z nacufano svinjino. Svinjino zamenjamo za gobe in začinimo. Preprosto!

Da pripravimo okusno vegansko različico burgerja z nacufano svinjino, preprosto narežemo izbrano gobo, začinimo z BBQ omako in drugimi začimbami ter pečemo toliko časa, dokler robovi ne postanejo hrustljavi.


Za pripravo bomo uporabili gobe šitake. Izvirajo iz Azije, kjer že tisočletja predstavljajo eno najbolj cenjenih sestavin v kulinariki. V kulinariki so cenjene zaradi izjemne uporabnosti v vsakdanji kuhinji. Izjemen okus šitak se dobro ujame tudi z močnejšimi okusi v jedi, pri čemer jih začimbe ne prekrijejo ampak zgolj oplemenitijo.

Zato jih bomo uporabili skupaj z BBQ spicy omako, ki je ravno dovolj pekoča , da razveseli brbončice tistih, ki obožujejo pekoče in ravno dovolj sladka, da uravnoteži pekočnost, ki jo omaki dajejo domači čiliji.

Ob burger različico z gobami lahko postrežete tudi najboljši pečen krompir in navdušite s hitrim, a dobrim kosilom.

Sestavine recepta zadostujejo za 6 burgerjev, priprava pa traja 50 minut.


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

BBQ omaka v burgerju z nacufanimi gobami

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 veliko čebulo
  • 900 g šitaki gob
  • 100 g BBQ spicy omake
  • 2 žlici paradižnikove omake
  • pol žličke rdeče čili omake
  • pol čajne žličke mletega popra
  • pol čajne žličke soli
  • 6 polnozrnatih žemljic za hamburgerje, po želji popečenih

Navodila za uporabo:

1. Korak

V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejemo olje. Dodamo na koščke narezano čebulo. Čebulo mešamo in pražimo toliko časa, da se začne mehčati, to je približno 3 minute. Postopoma dodamo na polovice narezane gobe in pražimo toliko časa, da gobe spustijo vodo in večina te izpari, to je približno 10 minut.

2. Korak

Medtem v skodelici zmešamo BBQ omako, paradižnikovo omako, rdečo čili omako, poper in sol. Ko tekočina iz gob izhlapi, zmanjšamo ogenj in dodamo omako. Mešamo, dokler se omaka ne zgosti, to je še približno 5 minut. Po želji lahko dodamo še začimbno mešanico BAM BBQ: Über Alles.

3. Korak

Če želimo, žemlje popečemo in nato opremimo z nacufanimi gobami. Po želji dodamo še majonezo in zelenjavo po izbiri. 

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno