Pripravimo vegansko različico burgerja z nacufano svinjino. Svinjino zamenjamo za gobe in začinimo. Preprosto!
Da pripravimo okusno vegansko različico burgerja z nacufano svinjino, preprosto narežemo izbrano gobo, začinimo z BBQ omako in drugimi začimbami ter pečemo toliko časa, dokler robovi ne postanejo hrustljavi.
Za pripravo bomo uporabili gobe šitake. Izvirajo iz Azije, kjer že tisočletja predstavljajo eno najbolj cenjenih sestavin v kulinariki. V kulinariki so cenjene zaradi izjemne uporabnosti v vsakdanji kuhinji. Izjemen okus šitak se dobro ujame tudi z močnejšimi okusi v jedi, pri čemer jih začimbe ne prekrijejo ampak zgolj oplemenitijo.
Zato jih bomo uporabili skupaj z BBQ spicy omako, ki je ravno dovolj pekoča , da razveseli brbončice tistih, ki obožujejo pekoče in ravno dovolj sladka, da uravnoteži pekočnost, ki jo omaki dajejo domači čiliji.
Ob burger različico z gobami lahko postrežete tudi najboljši pečen krompir in navdušite s hitrim, a dobrim kosilom.
Sestavine recepta zadostujejo za 6 burgerjev, priprava pa traja 50 minut.