Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pečen krompir v ponvi

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
ce se vam mudi lahko odlicen pecen krompir pripravite tudi brez predhodnega kuhanja namesto pecice pa uporabite kar ponev

Če se vam mudi, lahko odličen pečen krompir pripravite tudi brez predhodnega kuhanja, namesto pečice pa uporabite kar ponev.

Pečen krompir z maslom se sliši kot odlična ideja. Vsi imamo radi maslo, a resnica je, da se na močnem ognju prehitro zažge. Če se krompir prehitro zažge, izgubimo tisto hrustljavost, ki pa jo pečen krompir mora imeti. 

Torej, pri peki krompirja moramo biti pozorni že pri prvem koraku: izbira olja.

Oljčno olje ima odličen okus s krompirjem, vendar to še ni točno tisto, kar si želimo. Predlagamo mešanje z rastlinskim oljem.

Nato nadaljujemo na sorto krompirja. Če le lahko, izberemo sorto "baby Yukon zlato". Ali drugo kremasto sorto, predlagamo rdeč krompir.

Na koncu sledijo še začimbe. Uporabimo lahko poljubne začimbe – čili, česen v prahu, papriko, kumino, taco začimbe, celo koriander ali uporabite BAM mešanico začimb za krompir.

A, pomembno! Suhih začimb ne smemo dodati prehitro, saj se lahko zažgejo in na pečen krompir ne dajo pravega okusa. Dodajamo v zadnjih nekaj minutah kuhanja.


Pri uporabi svežih zeliščih pa je malo drugače. Če uporabljamo močnejša zelišča, kot sta rožmarin ali timijan, ju je dobro dodati na začetku peke. Zelišča kot so drobnjak, peteršilj ali bazilika pa je potrebno uporabiti v zadnjem trenutku, saj ne želimo, da se na pečen krompir uležejo "žalostne" in izgledajo uvenele.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pečen krompir v ponvi

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • 450 g krompirja
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 1 žlica ekstra deviškega olivnega olja
  • 1 žlica sveže sesekljanega rožmarina
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1/2 žličke čilija v prahu
  • ščep soli
  • sveže mlet črni poper
  • BAM mešanica začimb za krompir

Navodila za uporabo:

1. Korak

Krompir narežemo na približno pol centimetra debele kovance. V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejemo mešanico olj. Dodamo krompir in začinimo z rožmarinom, soljo, poprom in BAM mešanico začimb za krompir. Pečemo toliko časa, dokler krompir ni zlato-rumen, približno 4 do 5 minut. Krompir nato obrnemo in pečemo do zlato-rjave barve še na drugi strani, torej še 4 do 5 minut.

2. Korak

Potresemo s česnom v prahu, ter pečemo še približno 2 minuti. Postrežemo še toplo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno