Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Testo za pico s suhim kvasom

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
testo za pico s suhim kvasom

Testo za pico s suhim kvasom spada med vrsto testa, ki je pripravljena iz aktivnega suhega kvasa, moke, vode in soli. Kvas se zmeša z drugimi sestavinam, gnetemo pa ga toliko časa dokler iz njega ne nastane nastane gladko in elastično testo.

Testo mora nato nekaj časa vzhajati, preden ga razvaljamo in uporabimo za pripravo pice. Aktivni suhi kvas je vrsta suhega, zrnatega kvasa, ki se običajno prodajajo v paketih. Je priljubljena izbira za pripravo testa za pico, saj je enostaven za uporabo in omogoča pripravo okusne skorje.

A, kako pripraviti najboljše testo s suhim kvasom? Potem ste na pravem mestu. Pripravili smo par idej in nasvetov o pravilno izbranih sestavinah in postopkih, ki zagotovijo najboljše testo.


1. Je pomembno, kakšen je kvas?

Seveda. Kvas je eden izmed pomembnih sestavin recepta. Če z njim ne rokujemo pravilno, testo ne bo pravilno vzhajalo in zgodba o testo za pico ne tu konča. Pred uporabo se moramo vedno prepričati, da je kvas, ki ga bomo uporabili, še vedno aktiven. To storimo tako, da kvas raztopimo v majhni količini tople vode (približno 45°C), kateri dodamo ščep sladkorja. Če se zmes speni, je kvas še vedno dober. Če se ne, potrebujemo nov kvas.


2. Kakšno moko naj uporabimo?

Namesto univerzalne moke predlagamo, da uporabite krušno moko. Krušna moka vsebuje več beljakovin, zato bo testo dobilo boljšo strukturo in bolje vzhajalo. Če krušne moke nimamo pri roki, lahko uporabimo tudi navadno univerzalno moko. Testo bo prav tako dobro vzhajalo, največja razlika bo v tem, da ima testo za pico z uporabo krušne moke bolj hrustljavo skorjico, medtem ko bo testo z univerzalno moko bolj mehko.

BAM nasvet: Testu lahko dodamo tudi malo olja. To bo pomagalo, da se testo med gnetenjem ne bo lepilo na roke in delovno površino.


3. Ali lahko začinimo testo za pico?

Samo testo za pico predstavlja osnovo za najljubšo pico, vendar je tudi nekako... pusto. Nekaj, kar je narejeno predvsem iz moke in vode, za brbončice ni ravno vznemirljivo. Večino okusa pici prinese dodatek sira in salam.

A, vseeno pa ji lahko dodamo malo okusa. Skorjico lahko malo začinimo tudi tako, da v testo pred dodajanjem olja in vode dodamo še malo česna v prahu in včasih posušene liste bazilike (lahko tudi posušenega origana).


4. Kako raztegnemo testo za pico?

Uporabimo lahko valjar ali roke. Če smo še posebej spretni, lahko testo vržemo v zrak in zavrtite testo kot italijanski picopek. 

Če se odločimo za uporabo valjarja, testo enostavno oblikujemo v krog.

Lahko pa testo oblikujemo z rokami, in sicer tako, da ga sploščimo in raztegnemo, dokler ne doseže želene širine. Nato z rokami stisnemo robove, da se oblikuje skorja, ali pa robove prepognite, celotno površino pice izdatno premažemo z oljčnim oljem, nato pa z vilicami naredite luknje po sredini testa, da med peko preprečite nastajanje mehurčkov.


5. Še nekaj dodatnih trikov

  • Testo gnetemo, dokler ne postane gladko in elastično. To bo pripomoglo k bolj kohezivni in enakomerno strukturirani skorji. 
  • Testo pustimo vzhajati na toplem mestu. Pečico lahko vklopimo za nekaj minut, nato jo izklopimo in testo postavimo v toplo pečico, da vzhaja.
  • Preden dodamo omako za pico, skorjo za nekaj minut predpečemo. Tako preprečimo, da bi se skorja razmočila.
  • Za peko pice uporabimo kamen za pico ali ogreto pekač. To bo pripomoglo k enakomerni peki dna skorje.


Pripravimo lahko: 
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno