
Sestavine:
- 375 g vode
- 100 g droži
- 10 g soli
- 500 g univerzalne ali krušne moke
- dodatki za pico (pelati, šunka, sir, origano)
- BAM začimbna mešanica Pica & Pašta
Ko pomisliš na recept za odlično pico, na katerega najprej pomisliš? Za nas ni nič boljšega kot pica v neapeljskem slogu s to tanko skorjo in tistim mehurčastim in napihnjenim rožičem, vendar je tako pico malo težje pripraviti v pečici.
Tako da je za nas odlična pica tista, ki ima tanko, dobro zapečeno skorjo z zračnim in mehkim robom. Ko držiš kos pice v zraku, se mora malo povesiti, kar pomeni, da skorja ni zapečena do konsistence, podobne krekerju, ampak je še vedno mehka in prožna. Dno mora biti dobro pečeno in imeti mora značilne temne lise.
Zato je lahko po tem receptu danes za kosilo ali večerjo na vrsti pica z drožmi.
Kakšna pa je sploh pica z drožmi?
Preprosta!
Testo za pico z drožmi je narejeno iz večnamenske moke. Vsekakor lahko uporabiš tudi moko za kruh ali moko tipa 00.
Nato sledi hidracija. Natančneje, 75% hidracija. Klasična receptura: 375 g vode, 500 g moke.
Še par nasvetov za pico z drožmi:
Uporabimo lahko različne vrste zelenjave, sire, meso – skratka vse, kar nam srce poželi. Seveda za izvrsten in klasičen »pica« okus dodamo še pravo ter okusno mešanico Pica & Pašta začimb. Lahko jih dodamo v paradižnikovo omako za pico, jih posujemo po vrhu ali pa jih vmešamo že kar v testo.