Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pica z drožmi

 • (1)
 • Čas priprave: 1 ura
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 5
ko pomislis na recept za odlicno pico na katerega najprej pomislis zame ni nic boljsega kot pica v neapeljskem slogu s to tanko skorjo in tistim mehurcastim in napihnjenim rozicem vendar je tako pico malo tezje pripraviti v pecici

Ko pomisliš na recept za odlično pico, na katerega najprej pomisliš? Za nas ni nič boljšega kot pica v neapeljskem slogu s to tanko skorjo in tistim mehurčastim in napihnjenim rožičem, vendar je tako pico malo težje pripraviti v pečici.

Tako da je za nas odlična pica tista, ki ima tanko, dobro zapečeno skorjo z zračnim in mehkim robom. Ko držiš kos pice v zraku, se mora malo povesiti, kar pomeni, da skorja ni zapečena do konsistence, podobne krekerju, ampak je še vedno mehka in prožna. Dno mora biti dobro pečeno in imeti mora značilne temne lise.

Zato je lahko po tem receptu danes za kosilo ali večerjo na vrsti pica z drožmi.

Kakšna pa je sploh pica z drožmi? Preprosta!

Testo za pico z drožmi je narejeno iz večnamenske moke. Vsekakor lahko uporabiš tudi moko za kruh ali moko tipa 00. Nato sledi hidracija. Natančneje, 75% hidracija. Klasična receptura: 375 g vode, 500 g moke.

Še par nasvetov za pico z drožmi:

 • Pripravimo testo z visoko vsebnostjo vlage: če se z njim pravilno ravna, se testo z visokim deležem vode glede na moko speče v čudovito skorjo z balončki.
 • Po prvem vzhajanju čas (vsaj 6 ur, vendar do 3 dni) testo v hladilniku dodatno razvije okus in izboljša teksturo. 1 ura pri sobni temperaturi: Če čas dopušča, pusti, da se testo eno uro pred peko segreje na sobno temperaturo. To omogoča lažje oblikovanje – testo pri sobni temperaturi se bo lažje raztegnilo kot če bo hladno.
 • Uporaba nežne roke za oblikovanje testa ohranja zračne žepke, ki nastanejo med postopkom fermentacije. Zato se pri pripravi izogni valjanju testa, testo z rokami oblikuj v poljubno obliko.
 • Jeklena plošča za peko. Jeklo je boljši prevodnik toplote kot kamen – tj. hitreje prenaša toploto na testo.


Uporabimo lahko različne vrste zelenjave, sire, meso – skratka vse, kar nam srce poželi. Seveda za izvrsten in klasičen »pica« okus dodamo še pravo ter okusno mešanico Pica & Pašta začimb. Lahko jih dodamo v paradižnikovo omako za pico, jih posujemo po vrhu ali pa jih vmešamo že kar v testo.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pica z drožmi

 • Čas priprave: 1 ura
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 5

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pripravimo testo. V veliko skledo damo droži, sol in vodo. Mešamo z lopatko, da se sestavine povežejo. Dodamo moko. Ponovno premešamo, da se med sestavine poveže tudi moka. Prenesemo v posodo, ki jo pokrijemo s kuhinjsko krpo ali pokrovom sklede iz blaga in pustimo stati 30 minut.

2. Korak

Po 30 minutah sežemo v posodo in povlečemo testo navzgor in v sredino. Posodo obrnemo za četrt obrata in nadaljujemo z vlečenjem. Testo pustimo počivati ​​še 30 minut; nato ponovimo raztezanje in zlaganje. Če je mogoče, ponovite ta cikel še dvakrat.

3. Korak

Fermentacija: posodo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati pri sobni temperaturi za 4 do 18 ur ali dokler se prostornina testa približno ne podvoji.

4. Korak

Oblika: testo zvrnemo na delovno površino in ga oblikujemo v grobo kroglo, pri čemer uporabimo toliko moke, kolikor je potrebno — testo bo na koncu še vseeno lepljivo. Testo razdelimo na 4 enake dele.

5. Korak

Dele testa potresemo z moko. S pomokanimi rokami vsak del razvaljamo v kroglico, tako da z mezinci dlani stisnemo testo pod vsako kroglico. Vsak krog testa prenesemo v plastično litrsko posodo, pokrijemo in v hladilniku hranimo za vsaj 6 ur ali do 3 dni.

6. Korak

Pripravimo pice Iz hladilnika vzememo krog (ali več) testa eno uro pred peko. Testo potresemo z moko in položimo na pomokano delovno površino. Nedotaknjeno pustimo stati približno eno uro. V zgornjo višino pečice postavimo jeklo za peko ali kamen za pico. Pečico nastavite na 280ºC ali najvišjo temperaturo, ki jo ima vaša pečica. Pečico segrevajte vsaj 45 minut, najbolje pa 1 uro pred peko.

7. Korak

Pripravljeno testo prenesemo na pekač, obložen s papirjem za peko.

8. Korak Nato na pico dodamo poljubne dodatke in BAM začimbno mešanico Pica&Pašta in jo v pečici pečemo med približno 5 do 6 minut.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno