Sestavine:
- 355 ml mlačne vode
- 1 paket suhega kvasa
- 500 g moke
- 2 žlici olivnega olja
- 2 čajni žlici soli
- 1 čajna žlica sladkorja
- BAM mešanica Pica & Pašta
Da, res je. V trgovini lahko kupimo precej spodobno testo za pico, ki bo primerna za peko v pečici. A zakaj bi jo kupili, če lahko testo za pico pripravimo kar sami doma? Pa še boljša bo. :)
Za začetek moramo pripraviti testo za pico.
Glavne sestavine za testo so moka, voda, kvas, olje in sol. V količino vode lahko dodamo tudi nekaj mleka, ki testo omehča in poskrbi za puhasto osnovo za peko pice v pečici.
Nato je potrebno testo oblikovati. Najlažji način za peko pice v pečici je oblikovanje oziroma valjanje testa za pico na papir za peko. Testo se prilepi na papir, zato ga je lažje delati in ga je zaradi tega tudi lažje prestaviti v pečico.
Pica se bo med kuhanjem odlepila s papirja, ki ga lahko tudi odstranite med peko pice v pečici. Papir lahko tudi pustimo v pečici. Papir sicer potemni, vendar se ne zažge in ne vname.
Nadaljujemo na omako in ostale nadeve. Med peko pice v pečici prisegamo na klasiko, paradižnikova omaka je osnova, sledi najljubša salama, sir in začimbe.
Pri segrevanju pečice "ne smemo šparat". Pustite, da se pečica segreva vsaj pol ure, preden se lotite peke pice v pečici.