Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Zeljnate cvetlice in pečen krompirček

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 21
zeljnate cvetlice in pecen krompircek

Velikokrat se zgodi, da nam zmanjka idej, kako "klasične" sestavine uporabiti na malo bolj inovativen način. Tokrat vam predstavljamo recept, kjer smo iz zelja pripravili pečene zeljnate cvetlice. Odlično se podajo k pečenemu krompirčku, lahko pa jih uporabimo tudi kot prilogo k mesu. Z zelo malo dela lahko pripravimo zelo okusen obrok. :)


Zelje vsebuje zelo veliko vitamina C, še nekaj drugih vitaminov in mineralov. Če zelje kupujemo v trgovini, se najbolje splača kupiti celo zeljnato glavo; prerezano ali pa naribano zelje, saj zaradi zraka in svetlobe precej hitro izgublja C vitamin. Na hladnem in suhem lahko zeljnato glavo hranimo kar nekaj časa; če pa del zeljnate glave že uporabimo, lahko preostanek v tesno zaprti posodi hranimo malo več kot teden dni.


Količine v receptu so primerne za nasiten obrok za osebi.



Pa dober tek!


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Zeljnate cvetlice in pečen krompirček

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 21

Sestavine:

  • krompir (6 srednje velikih krompirjev)
  • olje (olivno ali rastlinsko)
  • črni poper (grobo mleti)
  • sol
  • dimljena paprika v prahu
  • zeljnata glava
  • olje (olivno ali rastlinsko)
  • mešanica poprov
  • sol
  • dimljena paprika v prahu
  • mleti česen

Navodila za uporabo:

1. Korak

Krompir olupimo in ga narežemo na približno enako velike krajce.

2. Korak Narezan krompir oplaknemo pod vodo. Dobro odcedimo.
3. Korak Vsujemo na pekač in poškropimo z olivnim oljem. Če ga nimamo, lahko uporabimo tudi rastlinskega.
4. Korak Krompirček dobro začinimo z začimbami: dimljeno papriko v prahu in poprom. Dodamo še malo soli.
5. Korak

Dobro premešamo, da se začimbe in olje enakomerno razporedijo po vseh rezinah.

*Pripravimo še zeljnate cvetlice, saj jih istočasno pečemo na istem pekaču.

1. Korak

Za pripravo potrebujemo celo zeljnato glavo. Zgornje liste odstranimo in vržemo na kompost.

2. Korak Čez delo dolžino glave odrežemo kolute, ki so debeli nekje med 2 in 3 centimetri.
3. Korak Zeljnate kolute oziroma »cvetlice« začinimo z obeh strani. Dodamo naslednje začimbe: dimljeno papriko v prahu, mešanic poprov in mletim česnom. Dodamo še malo soli.
4. Korak Položimo na pekač, zraven krompirja.
5. Korak Pečico segrejemo na 200  ºC, brez ventilacije.
6. Korak Ko je pladenj popoln in pečica ogreta, sledi samo še pečenje. Pečemo približno 35 minut; čas peke je seveda odvisen od pečice.
7. Korak Krompirček vmes enkrat premešamo, zelnatih cvetlic pa ni potrebno obračati.
8. Korak Ko je krompirček zlato zapečen in ko se na zelju  naredi rahla skorjica, je kosilo nared.
9. Korak Vzamemo iz pečice in pred serviranjem pustimo jed počivati nekaj minut.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno