Vsi vemo, da so lahko šampinjoni precej prazna jed. Te gobe nimajo izrazitega okusa in zato same jedi ne dajo posebnega čara. Veliko ljudi se jih raje izogne, ravno zato, da ne bi z jedjo razočarali. V resnici pa je vse v začimbah. In sploh jih ne potrebujemo veliko! Potrebno je le dodati prave začimbe v pravih količinah. Ta recept gotovo ne bo nikogar razočaral. Šampinjone lahko v tem primeru ponudite kot omako za testenine, jih vmešate v riž ali postrežete kot prilogo.
*za 3-4 osebe
Nekaj nasvetov
Rjavi šampinjoni imajo malo močnejšo aromo kot beli. Sama jih raje uporabljam pri kuhanju, ne bo pa nič narobe, če uporabite bele šampinjone.
100% arašidovo maslo: če kupite navadno arašidovo maslo, obrnete kozarček in si preberete sestavine, boste ugotovili, da je dodan sladkor (največkrat dekstroza), nekaj konzervansov, ojačevalcev okusa, sol in morda še kaj. 100% arašidovo maslo ne vsebuje nič drugega kot pražene arašide. Zaradi tega ima nežnejšo aromo in je manj sladek, s tem pa tudi bolj zdrav. Je odličen vir beljakovin (arašidi so stročnice – 26g beljakovin na 100g), hitro pa se lahko iz zdravega dodatka jedi spremeni v nezdravo živilo (če kupujemo arašidovo maslo z dodanimi sestavinami). Najbolje je, če ga naredimo sami, nimamo pa vedno časa za to, zato je dobro, da vemo, kaj kupujemo. Arašidovo maslo, ki ga pripravimo sami, zdrži dovolj dolgo, saj ima veliko maščobe, zaradi katere se ne pokvari hitro.
Recept je prispevala Vita.
Pa dober tek! :)