Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Začinjene perutničke - začimbe za perutničke

  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
zacinjene perutnicke - zacimbe za perutnicke

Začinjene perutničke predstavljajo pravi hit vsakega gospodinjstva ne glede na letni čas, zato torej vam danes predstavljamo recept za začinjene perutničke, ki jih lahko spečete v pečici, na žaru ali celo na ponvici.


Recept je prispevala Vesna.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Začinjene perutničke - začimbe za perutničke

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • žlica
  • čajna žlica
  • manjša posodica
  • večja posoda s pokrovom
  • pekač
  • lopatka
  • strgalo
  • 2 kg piščančjih perutničk
  • 3 žlice olja
  • 1 žlica čebule v prahu
  • 1 žlica BAM česna v prahu
  • 1 žlica sladke dimljene paprike
  • črni poper
  • kajenski poper po okusu
  • 1 žlica soli
  • ½ žlice nastrgane limonine lupine / limona
  • 1 čajna žlička kečapa

Navodila za uporabo:

1. Korak V manjši posodici pripravimo začimbno mešanico. Vanjo zmešamo čebulo v prahu, česen v prahu, sladko dimljeno papriko, sol, poper in kajenski poper po okusu. Vse skupaj dobro zmešamo in pripravimo večjo posodo s pokrovom, v katero smo dali piščančje perutničke.
2. Korak Na piščančje perutničke v prvem koraku dodamo olje in kečap ter nanje nastrgamo še limonino lupinico. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo suho začimbno mešanico. Perutničke dobro premešamo in vanje dobro vtremo vse začimbe. Svetujemo, da začinjene piščančje perutničke, pustite stati čez noč v hladilniku, saj boste s tem povečali njihov okus in poskrbeli, da se bodo vsi okusi dobro povezali.
3. Korak Pol ure pred samo peko perutničke vzamemo iz hladilnika, da preidejo na sobno temperaturo. Pripravimo si pekač in pečico sprva segrejemo na 210 stopinj Celzija. Perutničke stresemo v pekač in po potrebi dodamo olje, da se nam med peko ne primejo na posodo. Perutničke nato 15 minut pečemo na 210 stopinj Celzija in jih vmes enkrat obrnemo. Temperaturo nato zmanjšamo na 180 stopinj Celzija in pečemo še dodatnih 25 minut.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno