
Sestavine:
- žlica
- čajna žlica
- manjša posodica
- večja posoda s pokrovom
- pekač
- lopatka
- strgalo
- 2 kg piščančjih perutničk
- 3 žlice olja
- 1 žlica čebule v prahu
- 1 žlica BAM česna v prahu
- 1 žlica sladke dimljene paprike
- črni poper
- kajenski poper po okusu
- 1 žlica soli
- ½ žlice nastrgane limonine lupine / limona
- 1 čajna žlička kečapa
Navodila za uporabo:
1
V manjši posodici pripravimo začimbno mešanico. Vanjo zmešamo čebulo v prahu, česen v prahu, sladko dimljeno papriko, sol, poper in kajenski poper po okusu. Vse skupaj dobro zmešamo in pripravimo večjo posodo s pokrovom, v katero smo dali piščančje perutničke.
2
Na piščančje perutničke v prvem koraku dodamo olje in kečap ter nanje nastrgamo še limonino lupinico. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo suho začimbno mešanico. Perutničke dobro premešamo in vanje dobro vtremo vse začimbe. Svetujemo, da začinjene piščančje perutničke, pustite stati čez noč v hladilniku, saj boste s tem povečali njihov okus in poskrbeli, da se bodo vsi okusi dobro povezali.
3
Pol ure pred samo peko perutničke vzamemo iz hladilnika, da preidejo na sobno temperaturo. Pripravimo si pekač in pečico sprva segrejemo na 210 stopinj Celzija. Perutničke stresemo v pekač in po potrebi dodamo olje, da se nam med peko ne primejo na posodo. Perutničke nato 15 minut pečemo na 210 stopinj Celzija in jih vmes enkrat obrnemo. Temperaturo nato zmanjšamo na 180 stopinj Celzija in pečemo še dodatnih 25 minut.