Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Začinjena bučna juha - začimbe za bučno juho

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 24
zacinjena bucna juha - zacimbe za bucno juho

V hladnih dneh nas poleg klasičnega pečenega kostanja ogreje tudi začinjena bučna juha, ki postaja prava klasika v mrzlih dneh. 


Recept je prispevala Vesna.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Začinjena bučna juha - začimbe za bučno juho

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 24

Sestavine:

  • lupilec
  • nož
  • deska
  • drobilec za česen
  • manjša posodica
  • merilna posoda
  • posoda
  • kuhalnica
  • palični mešalnik
  • ponev
  • 600 g hokaido ali muškatne buče ali butter nut buče
  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • 8 dl vode
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 0,5 dl bučnega olja
  • sol
  • beli poper
  • 1 žličko rdeče mlete paprike
  • muškatni orešček
  • 2 žlici masla
  • lovorjev list
  • bučna semena
  • mleto kumino

Navodila za uporabo:

1. Korak Bučo najprej olupimo, razpolovimo, odstranimo semena in jo narežemo na manjše koščke. 
2. Korak Olupimo čebulo in jo na drobno nasekljamo. Prav tako olupimo česen in ga zdrobimo z drobilcem za česen v manjšo posodico.
3. Korak V posodi stopimo žlico masla in bučno olje, temu nato dodamo čebulo in bučo ter ju dobro prepražimo. Nato dodamo še mleti česen, žličko rdeče mlete paprike in lovorjev list.
4. Korak Vse skupaj zalijemo z vodo, solimo in popramo po okusu ter začinimo z muškatnim oreščkom.
5. Korak Ko se buča zmehča do mehkega, odstranimo lovorjev list in dodamo smetano za kuhanje. Mešanico dobro premešamo in jo nato zmiksamo do gladkega s paličnim mešalnikom.
6. Korak Juho nato še kakšno minutko kuhamo in jo dodatno začinimo, če je to potrebno.
7. Korak Za dodatek na vrhu juhe v ponvi stopimo maslo in mu dodamo suha bučna semena. Pražimo jih, dokler ta niso hrustljava in dobijo intenzivno barvo, na koncu jih še posolimo in naš dodatek na vrhu juhe je končan.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno