Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Vroča čokolada s cimetom

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6
vroca cokolada s cimetom

Vroča čokolada je napitek, ki je kot nalašč za mrzle jesenske in zimske dneve. Če ste se spraševali, kako bi najraje preživeli vsak decembrski večer, potem vam damo idejo. Roke ovite okoli tople skodelice vroče čokolade.  Če je vroča čokolada prelita s sveže stepeno smetano in posuta s sesekljano temno čokolado pa so to le še dodatne točke udobja.

V tem receptu smo uporabili temno čokolado. Mi smo se odločili za BAM temno čokolado, ki je oblikovana v manjše čokoladne kapljice, ki omogočajo hitro in enostavno topljenje. Da bo vroča čokolada pričarala prave zimske okuse, smo ji dodali še pomarančo in cimet. Da še dodatno obogatimo okus vroče čokolade, ji lahko dodamo še BAM Arabsko kavno mešanico. V arabski mešanici se prepletajo bogati okusi vanilje, cimeta, kardamoma, klinčki, muškatnega oreščka, pimenta in popra. K vroči čokoladi je dodamo le malo in nato povečujemo količino glede na naš okus.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Vroča čokolada s cimetom

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Čokolado odmerimo. Iztisnemo pomarančo, da dobimo pomarančni sok.Sladkor presujemo v malo kozico in zalijemo s pomarančnim sokom. Na nizki temperaturi mešamo, dokler se sladkor ne raztopi.

2. Korak

Odstavimo s štedilnika in v toplo mešanico vsujemo čokoladne koščke. Mešamo, dokler ne dobimo popolnoma gladke zmesi. V vsak kozarec vlijemo jedilno žlico zmesi. Kozarce malo zavrtimo oziroma nagnemo v stran, da dobimo vzorček. Postavimo v hladilnik. V kozico vlijemo mleko, vanj položimo cimetove palčke. Segrevamo na nizki temperaturi približno 5 minut. Odstranimo palčke. Dodamo preostalo čokoladno mešanico in mešamo toliko časa, da mleko postane penasto.

3. Korak

Iz hladilnika vzamemo kozarce in jih napolnimo z vročo mešanico. Če ste čokoholik, lahko po vrhu potresete še malo naribane čokolade ali pa kakav.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,69 €
Skupaj:
6,21 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno