Sestavine:
- 75 g BAM temne čokolade
- 30 g sladkorja
- ½ pomaranče
- 500 ml mleka
- 2 cimetovi palčki
- BAM Arabska kavna mešanica
Vroča čokolada je napitek, ki je kot nalašč za mrzle jesenske in zimske dneve. Če ste se spraševali, kako bi najraje preživeli vsak decembrski večer, potem vam damo idejo. Roke ovite okoli tople skodelice vroče čokolade. Če je vroča čokolada prelita s sveže stepeno smetano in posuta s sesekljano temno čokolado pa so to le še dodatne točke udobja.
V tem receptu smo uporabili temno čokolado. Mi smo se odločili za BAM temno čokolado, ki je oblikovana v manjše čokoladne kapljice, ki omogočajo hitro in enostavno topljenje. Da bo vroča čokolada pričarala prave zimske okuse, smo ji dodali še pomarančo in cimet. Da še dodatno obogatimo okus vroče čokolade, ji lahko dodamo še BAM Arabsko kavno mešanico. V arabski mešanici se prepletajo bogati okusi vanilje, cimeta, kardamoma, klinčki, muškatnega oreščka, pimenta in popra. K vroči čokoladi je dodamo le malo in nato povečujemo količino glede na naš okus.
Čokolado odmerimo. Iztisnemo pomarančo, da dobimo pomarančni sok.Sladkor presujemo v malo kozico in zalijemo s pomarančnim sokom. Na nizki temperaturi mešamo, dokler se sladkor ne raztopi.
Odstavimo s štedilnika in v toplo mešanico vsujemo čokoladne koščke. Mešamo, dokler ne dobimo popolnoma gladke zmesi. V vsak kozarec vlijemo jedilno žlico zmesi. Kozarce malo zavrtimo oziroma nagnemo v stran, da dobimo vzorček. Postavimo v hladilnik. V kozico vlijemo mleko, vanj položimo cimetove palčke. Segrevamo na nizki temperaturi približno 5 minut. Odstranimo palčke. Dodamo preostalo čokoladno mešanico in mešamo toliko časa, da mleko postane penasto.
Iz hladilnika vzamemo kozarce in jih napolnimo z vročo mešanico. Če ste čokoholik, lahko po vrhu potresete še malo naribane čokolade ali pa kakav.