Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Vegetarijanski zrezek

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 21
vegetarijanski zrezek
Nežen, sočen in aromatičen vegetarijanski zrezek! Ti vegetarijanski zrezki iz seitana, ki so odlično začinjeni in videti kot "pravi", imajo okusno teksturo, izjemno visoko vsebnost beljakovin, njihova priprava pa je zelo zabavna!


 
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Vegetarijanski zrezek

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 21

Sestavine:

  • Mikser
  • Žličko
  • Tehtnico
  • Tkačilko za krompir
  • Alu folijo
  • Posodo za kuhanje
  • Ponev
  • 120g konzervirane čičerike (odcejene)
  • 15g prehranskega kvasa
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička čebule v prahu
  • ¼ žličke kumine
  • ¼ žličke mletega koriandra
  • ½ žličke origana
  • 2 žlici sojine omake
  • 1,5 dcl paradižnikove mezge
  • 1 žlička paprike
  • ¼ žličke črnega popra
  • 1 žlica gorčice
  • 1,5 dcl jušne zelenjavne osnove, lahko si pomagate z zelenjavno osnovo 
  • 260g vitalnega pšeničnega glutena oz. Mode

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej v kuhinjski robot dodajte čičeriko, začimbe, paradižnikovo pasto in zelenjavno juho ter vse skupaj zmiksajte.
2. Korak Nato vse skupaj prestavite v skledo za mešanje in dodajte moko. Gnetite ga kot testo za pico.
3. Korak Pri gnetenju morate biti precej konservativni, hkrati pa gnesti dovolj dolgo, da se aktivira gluten.
4. Korak Testo bo iz lepljivega in mehkega postalo čvrsto, ko ga boste raztegnili, pa se bo kot bi mignil skrčil nazaj.
5. Korak Ko končate z gnetenjem, ga sploščite tako, da ga malo razbijete, nato pa ga razrežite na 4 zrezke. Tudi te lahko malo udarite, da se sploščijo. Za tlačenje se dobro obnese tudi tlačilec za krompir.
6. Korak Zrezke zavijte v alu folijo in jih 20 minut kuhajte v parni košarici nad vrelo vodo (ali v katerem koli drugem parnem loncu, ki ga imate).
7. Korak Nato jih odvijte in jh za minuto ali dve namočite v marinirano omako.
8. Korak Specite jih enostavno kar v ponvi.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno